Riscă până la 7 ani de închisoare pentru furt

0
50

Doi bărbați și o femeie sunt cercetați penal de polițiștii din Soroca, după ce ar fi furat bani din casa unei bătrâne.

Polițiștii din Soroca au identificat trei persoane cu vârste cuprinse între 21 și 31 de ani, locuitori ai satului Tîrnova, Dondușeni, la scurt timp, după ce ar fi furat bani din locuința unei femei de 84 de ani din satul Volovița, raionul Soroca.

La 13 octombrie curent, între orele 15:00 -16:00, persoane necunoscute, având scop de profit, au pătruns în gospodăria unei bătrâne, unde sub pretextul că ar intenționa sa-i vândă careva mărfuri de uz casnic, au profitat de faptul că ușa casei era deschisă și au intrat în locuința bătrânei de unde au sustras mijloace bănești în sumă totală de 16 000 de lei, cauzându-i victimei o pagubă materială considerabilă.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru furt.
Conform legii penale persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani.

Actualmente persoanele suspectate în comiterea infracțiunii sunt cercetate în stare de libertate.

Cercetările în acest caz continuă pentru acumularea materialelor probatorii și documentarea întregii activități infracționale a celor trei persoane suspecte.

În acest context, Poliția îndeamnă cetățenii să fie prudenți și să nu permită accesul în curte sau în locuință a persoanelor străine de comunitate care oferă diverse bunuri spre vânzare sau se angajează să facă lucrări ori reparații.
Aceștia vă pot înșela sau vor să vadă ce bunuri pot fura din gospodăria dumneavoastră.

PUBLICITATE