Politicile de tineret, discutate la Drochia

0
36

Recent, la Consiliul raional Drochia, într-o vizită de lucru s-a aflat dna Larisa Macarenco, consultant principal, Direcția tineret a Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii cu Alexei Vasilean, Președintele raionului; Iurie Ostavciuc, vicepreședintele raionului; Cristina Țurcanu, șef, Direcția cultură, turism, tineret și sport a Consiliului raional; Ala Bugai și Sergiu Bejan, specialiști principali în cadrul aceleiași direcții, a fost abordat subiectul ce ține de cooperarea între Consiliul raional și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova pe dimensiunile consolidării sectorului de tineret, aplicării politicilor legate de tineret și a programelor guvernamentale la nivel local.Dna Larisa Macarenco a oferit suport metodologic și consultații utile vizavi de procesul de reorganizare a I.P. Centrul de cultură și tineret din orașul Drochia, acesta fiind o chestiune abordată în mod aparte. De asemenea, s-a discutat despre dezvoltarea și extinderea serviciilor prietenoase tinerilor din raion.

Astfel, pentru a beneficia de programul de granturi oferite de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, în timpul apropiat, autoritățile administrației publice raionale vor demara procesul de reorganizare a I.P. Centrul de cultură și tineret din orașul Drochia.

PUBLICITATE