Iuliana Iscra și-a lansat primul videoclip: „Această piesă ți-o dedic ție, dragă Mamă!

0
998

Interviu ZN:

– Cine este Iuliana Iscra?

– Sunt elevă în clasa 9-a A la Liceul Teoretic „Petru Rareș” din Soroca. Ocupația mea de bază este muzica. Pe lângă canto, anul acesta finisez studiile la Școala de Arte pentru Copii „Eugeniu Coca”, la compartimentul vioară.

– Am mai auzit numele tău la diferite concursuri muzicale. Care sunt rezultatele pe care le consideri cele mai importante?

-Am participat la diverse concursuri și festivaluri, care au contribuit la dezvoltarea mea profesională. Printre rezultate se enumeră: Locul 1 la concursul național „Sonus” și Locul 1 la concursul internațional „Talentele Europei” – Spania 2021. Am fost participantă a proiectului La La Play Voices. M-am învrednicit cu locuri frumoase la concursul „Ars-adolescentina” – „Muzică de creație” și etapa „Colinde”. La fel, am obținut locul 1 la concursul raional „Tinere Talente”, iar recent am avut ocazia să particip în calitate de invitată la castingul „Românii au Talent”.

– Recent, pe rețelele de socializare ai lansat primul tău videoclip. Felicitări! Am citit multe comentarii frumoase. Care este istoria lui?

– Mulțumesc! În perioada de adolescență suntem tot mai tentați să cunoaștem lumea, în profunzimea ei, să luptăm pentru adevăr și să investim speranțe în tot ce presupune o Lume mai bună. Năzuiam demult să exprim această invitație la lupta către cunoașterea sinelui, la încrederea în faptul că doar speranța este cea care mișcă munții din loc. Eram conștientă de faptul că o interpretare muzicală ar putea transmite acest mesaj, iar echipa de imagine compusă de Victor Todirel și Ivan Malearschi, mi-a demonstrat că un mesaj înțeles este doar cel care vine împachetat frumos pentru public. Am profitat din plin de arhitectura naturală a nordului Republicii Moldova, dar și de profesionalismul echipei care a înregistrat videoclipul, reușind, per final, o compoziție muzical-vizuală estetică, spirituală și țintită spre cel mai blând destinatar – Mama.

– Care e sursa inspirației tale?

– Sursa mea de inspirație a depășit ordinara etapă de realizare a unui cover. Piesa interpretată a fost însuflețită de emoțiile pe care le simt față de mama mea, care nu a ostenit să-mi fie sprijin și consolare în perioadele dificile ale adolescenței. Mai mult, inspirația spre crearea acestui videoclip a crescut în momentul de comuniune artist-natură, în momentul de organizare a reprezentării vizuale a mesajului. În clipul video toate stările și emoțiile pe care le redau ori de câte ori interpretez această piesă profund amprentată emoțional, profund marcată de lupta către căutarea sinelui.

– Cum a fost la filmări?

– La filmările videoclipului am avut emoții deosebite, firesc, deoarece „Artistul care nu are emoții nu e Artist”, dar și este primul meu videoclip de așa gen. Piesa a fost înregistrată mai devreme, însă ideea de a filma s-a iscat recent. Am avut parte de niște sentimente de nedescris, alături de oameni frumoși la chip și la suflet, anume cu ajutorul lor am reușit să fiu cu un pas mai aproape de artă. Atmosfera a fost una prielnică, degajată, productivă și foarte prietenoasă! Cu această ocazie aș dori să mulțumesc echipei, pentru munca depusă.

  • Ce îți place să cânți și ce planuri ai pentru viitor?
  • Ador muzica! Muzica este o parte din mine, chiar pot să zic că e medicamentul sufletului meu. Ascult orice gen de muzică: pop, jazz, muzică populară, dar o dragoste aparte o am pentru muzica lirică. Cel mai mult îmi plac piesele a căror versuri au un mesaj profund.

Bineînțeles, ca fiecare adolescent am visuri mărețe, pe viitor mă văd desigur în domeniul muzical. Scopul meu nu este de a deveni un om celebru, renumit în întreaga lume. Sunt recunoscătoare pentru ceea ce am, pentru ceea ce sunt și pentru toate clipele și momentele vieții dăruite de Cel de Sus! Cu speranța în ziua de mâine, aș dori din tot sufletul să pot promova MUZICA, ARTA și FRUMOSUL!

  • Mulțumesc pentru răspunsuri! Astfel am descoperit că domini nu doar arta muzicală, ci și profunzimea gândului și a cuvântului. Multe succese frumoase!
  •  Vă mulțumesc, inclusiv, pentru ocazia de a participa la interviu!

Interviu de Ludmila Talmazan

Fotografie: Antonia Foto

Cover de Iuliana Iscra, după piesa „Ridică-te” – Andra Day

Video: Victor Todirel.

PUBLICITATE