Automobilul la volanul căruia a murit băiatul de 16 ani, a fost răpit de amicul său, de la niște rude

0
486

Polițiștii au stabilit că, adolescentul de 15 ani, pasagerul din automobilul accidentat, ar fi sustras pe ascuns cheia și apoi a răpit automobilul de marca Toyota RAV-4 din curtea casei unei rude, locuitor al municipiului Soroca.

Ulterior, împreună cu alți doi amici, băiatul de 16 ani și fata de 15 ani, ambii locuitori ai municipiului Soroca, au decis să se plimbe pe traseu. Pe parcurs, băiatul de 15 ani a decis să-i permită amicului de 16 ani să conducă automobilul. În timpul conducerii, acesta nu a ținut cont de situația rutieră, ajungând pe o porțiune de drum neiluminat sub formă de curbă în pantă, nu a adaptat viteza care i-ar garanta siguranța în traficul rutier, având exces de viteză a pierdut controlul volanului, intrând într-o fâșie forestieră.

În consecință, mijlocul de transport s-a inversat tamponându-se într-un copac.

În urma impactului, conducătorul mijlocului de transport în vârstă de 16 ani a decedat până la sosirea echipajului medical.

Pasagerii din automobil, fata și băiatul de 15 ani, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ulterior fiind supuși testării alcoolscopice, s-a constat că băiatul de 15 ani avea consum de alcool, 0,35 mg/l.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în cadrul căreia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În context, Poliția îndeamnă repetat părinții, să-și supravegheze copiii monitorizându-le activitățile permanent, pentru a-i proteja de eventuale pericole!

PUBLICITATE