Flashmob organizat la Dondușeni, în contextul ”Săptămânii de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”

0
234

În contextul marcării „Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”, la Dondușeni, s-a desfăşurat acțiunea „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”. Campania naţională are loc în perioada 19 – 25 octombrie.

Sensibilizarea publicului larg despre riscurile şi consecinţele traficului de fiinţe umane reprezintă scopul primordial al campaniei.

Numărul victimelor identificate – cetățeni ai Republicii Moldova, demonstrează an de an cât este importantă informarea continuă a publicului larg despre existența acestui flagel și modul în care acesta poate fi prevenit.

Campania naţională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane” în raionul Dondușeni a debutat prin desfășurarea unui flashmob organizat de către echipa Inspectoratului de Poliție Dondușeni de comun cu echipa Direcţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei Donduşeni, reprezentanţii Procuraturii Donduşeni și Biroul de Probațiune Dondușeni.

Măsura a avut loc în Piața centrală a orașului.

În cadrul evenimentului reprezentanții, au menționat despre importanța evenimentului și activităților care se vor desfășura în perioada campaniei, activitatea pe care o desfășoară instituțiile pentru prevenirea și combaterea TFU, precum și măsurile pe care fiecare cetățean le poate întreprinde pentru a nu fi victima acestei infracțiuni.

La finalul activității, participanții au distribuit trecătorilor materiale informative cu date și recomandări utile.

PUBLICITATE