Documentați pentru că dețineau acte falsificate

0
113

Certificat de vaccinare, un permis de conducere moldovenesc, o revizie tehnică și trei asigurări auto internaționale – sunt acte cu semne de falsificare identificate de către polițiștii de frontieră, în ultimele 24 de ore.

Pentru a fi scutit de autoizolare, un conațional a prezentat polițistului de frontieră de la aeroport un certificat de vaccinare. La prima vedere documentul deținea toate datele și caracteristicile necesare. Verificat suplimentar s-a constatat că de fapt tânărul nu se afla în țară în ziua administrării primei doze de vaccin. Audiat, călătorul a comunicat că nu este în cunoștință de cauză refuzând să ofere detalii. 

Un permis de conducere a fost ridicat de la un conducător auto din punctul de trecere Cahul după ce a fost examinat cu tehnica din dotare și s-a consemnat unii indici neveridici. Actul ar fi fost eliberat de autoritățile naționale. Întrebat despre cele depistate, șoferul s-a eschivat de la careva declarații.
Totodată, și în punctul de trecere Otaci și Tudora, polițiștii de frontieră au identificat la doi conducători auto două asigurări auto internaționale cu semne vizibile de falsificare. Bărbații și-au continuat călătoria doar după ce și-au perfectat alte cărți verzi.

Încheie șirul ilegalităților un conațional al cărui mijloc de transport a fost indisponibilizat la unul din Sectoarele Direcției regionale Nord. Acesta a fost oprit în trafic în zona de frontieră de către echipa mobilă. În timpul verificărilor s-a constatat că revizia tehnică a automobilului cât și asigurarea auto internațională aveau semne clare de falsificare.

În repercusiune, toate actele au fost ridicate și inițiate cercetări pe fiecare caz separat. 


 

PUBLICITATE