Pentru noi viitorul tău contează!

0
256

În ultimii ani, avem ocazia să urmărim cum tehnologia ajunge să devină parte integrantă a vieții noastre, iar un viitor lipsit de tehnologii este de neconceput. Cumpărăturile online sau jobul realizat de acasă nu mai sunt mituri. Toate sferele economiei sunt practic cuprinse de tehnologii. Mai ai vreun dubiu în ceea ce privește importanța cunoașterii tehnologiilor?

Pentru noi viitorul tău contează!

Noi îți propunem să alegi calea informaticii, matematicii sau a ingineriei, domenii indiscutabil importante într-o societate modernă!

Știm că ai obosit de mesaje de genul – „Vino la noi și te vom ajuta să-ți faci o carieră!”  Știm că treci printr-o perioadă dificilă în care trebuie să iei o decizie, fă-ți puțin timp și citește acest articol…

Fiind locuitor al municipiului Bălți, sau a localităților din nordul Republicii Moldova, poți crește profesional alăturându-te miilor de specialiști din  domeniul IT, matematic sau ingineresc, care au crescut și muncesc în cadrul companiilor cu renume din regiune. Iar acum tot mai mulți studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți  reușesc să se angajeze încă din perioada studiilor.

Potrivit datelor statistice, 50% dintre studenţii de la IT, matematică sau inginerie sunt deja angajaţi part-time la companii locale, combinând cu succes studiile la universitate cu activitatea practică în companii. Iar la absolvirea studiilor universitare de licență procentul celor angajați este de peste 80%.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți îți oferă ocazia să aplici la:

  1. Ciclul I, licență:
  2. Informatică (programare)
  3. Informatică (științe ale educației)
  4. Matematică și informatică
  5. Inginerie și management (în transportul auto)
  6. Tehnologia informației
  7. Ciclul II, masterat:
  8. Programare Web
  9. Administrarea bazelor de date și tehnologii Web
  10. Didactica matematicii

La toate programe de studiu sunt suficiente locuri bugetare.

Mai multe informații despre procesul de admitere la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți găsești pe https://usarb.md/admitere/.

Anual, planurile de studii sunt analizate cu partenerii din companii, pentru a fi adaptate la cerințele timpului.

Pentru tinerii pasionaţi de tehnologii, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi pune la dispoziție  toate dotările necesare: laboratoare, dascăli implicaţi şi stagii de practică în companii internaţionale.

Mai mult decât atât, până la finele anului 2021, pe teritoriul universității va fi dat în exploatare Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic din Regiunea de Dezvoltare Nord care va avea o suprafață de circa 6000 m2. Studenții universității bălțene vor beneficia de laboratoare, spații de co-working și de expoziții, zone de printare 3D, robotică, microelectronică și fablab din cadrul centrului.

Menționăm că, buna pregătire a cadrelor calificate se datorează și colaborării Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (https://usarb.md/) cu Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale, membrii căreia sunt reprezentanți ai companiilor IT din regiune. Mai mult, majoritatea sunt absolvenți ai universității bălțene.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare ale universităților din Moldova”, ce se desfășoară cu suportul Proiectului TEKWILL implementat de ATIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Suediei.

Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

PUBLICITATE