Emma și Dumitru, creativitate și putere în armonie

0
1508

Povestea de dragostea a lui Dumitru și a Emmanuelei Ciuprina s-a înfiripat la București, pe când ambii își urmau studiile universitare, ea în domeniul relații internaționale și diplomație, iar el în sport. Se cunosc din copilărie, căci au crescut în același sat, Lunga din raionul Florești, însă pe timpuri erau doar buni prieteni de joacă.

Articol

          Acum patru ani, punând în bagaj toată experiența și visurile lor, au revenit în satul natal, unde după ce au accesat un împrumut, au pornit revitalizarea unei zone de odihnă, să o facă așa cum au văzut în cele mai pitorești locuri din România.

„La iepurași” se numește afacerea lor care se află doar 5 km de orașul Florești, pe traseul Soroca-Bălți. Au construit șase foișoare, două căsuțe duplex, saună pentru vremea răcoroasă, iaz, o piscină pentru adulți și alta pentru copii, terasă și chiar restaurant, unde bucatele gazdei sunt fripturica de iepuraș și mămăliguța tradițională combinată cu deserturi de sezon. Desigur, atractivitatea principală este însăși natura încântătoare și aerul curat de aici. Un loc în care îți reîncarci bateriile și o frumusețe, pe care dacă o vezi, vrei numaidecât să o iei cu tine printr-o fotografie, și în acest scop a fost plantat un teren cu levănțică – ce mai trebuie pentru o relaxare perfectă?!

         De profituri încă nu se poate bucura tânăra familie, căci fiecare leu câștigat este reinvestit. Nimic prețios nu se obține ușor. „Am venit într-o glumă, eram prea verzi pentru a crește o afacere. E mai dificil decât ne-am așteptat, spune Emma. Dacă aș fi știut cât de greu va fi, nu cred că aș mai fi pornit. După patru ani, altfel gândesc și văd lucrurile.”

Articol

Întrebată ce sfaturi și-ar da, dacă s-ar întoarce la momentul de lansare în afaceri, spune „cred că m-aș îndemna să văd realitatea un pic mai „rece”, eram prea naivă și încă nu știam cum se administrează o afacere, cum să comunici cu angajații, cum să coordonezi echipa. Dima este motorul puterii, eu sunt mai mult pe creație și administrare. El este mai tare, știe să ia deciziile fără emoții, iar eu vin cu idei. Împreună ne bucurăm de ceea ce am reușit să construim.”  

         Armonia dintre ei se răsfrânge și asupra atmosferei generale a locului – o zonă de odihnă bine amenajată, unde fiecare colțișor poartă fantezia și grija stăpânei, unde diminețile încep cu tril de păsărele și serile se scaldă în lumini calde de apus – o zonă de agrement, pentru toate vârstele și cu toate serviciile incluse, într-un cadru natural de poveste.

         Ludmila TALMAZAN

PUBLICITATE