Copiii din Soroca, instruiți de salvatori

0
183

🚨Polițiștii din Soroca de comun cu angajații Direcției pentru Situații Excepționale Soroca desfășoară “Campania de prevenire a riscurilor situațiilor excepționale în rândul copiilor” prin aplicațiile practice și teoretice cu copii din municipiul Soroca.Salvatorii au organizat lecții teoretice dar și practice de prevenire a riscurilor situațiilor excepționale pentru copii cu vârste cuprinse între 7-14 ani din cadrul A.O. „Concordia”.

🔴Pompierii au instruit minorii la capitolul regulilor de apărare împotriva incendiilor prezentându-le celor mici metodele de reacționare corectă în caz de incendiu, dar și tehnica și echipamentul din dotare.Activitățile sunt organizate și desfășurate în cadrul operațiunii #Grija și a Proiectelor Sociale din satul Cosăuți în adiacentul bazinelor acvatice.Pentru ca minorii să fie interesați de lecțiile practice, specialiștii DSE le-au organizat acțiuni interactive. Copii au simulat stingerea incendiilor prin refularea apei de la autospeciale de intervenții, dar și au lichidat focare de ardere prin aplicarea stingătoarelor.

🔴Atenție deosebită a fost acordată regulilor principale de comportament în preajma bazinelor acvatice pentru prevenire cazurilor de înec. Angajații DSE în comun cu salvamarii din raionul Soroca au organizat aplicații practice și au prezentat copiilor metodele principale de extragere persoanelor în caz de înec. Totodată, medicii au demonstrat copiilor procedeele de bază de acordare primului ajutor persoanelor înecate.Acțiunile au drept scop promovarea siguranței în rândul copiilor.

👉Astfel de activități urmează a fi realizate de angajații DSE pe tot parcursul perioadei estivale.

PUBLICITATE