Ședință comună a grupurilor de lucru de pe ambele maluri ale Nistrului, privind construcția podului

0
178

Pe parcursul a două zile, 1-2 iulie, în Palatul de Cultură Soroca, are loc ședința comună a grupurilor de lucru de pe ambele maluri ale Nistrului în contextul Memorandumului privind dezvoltarea potențialului de transport și tranzit al Republicii Moldova și Ucraina, semnat la Kiev la 12 ianuarie 2021, care prevede dezvoltarea infrastructurii rutiere pe traseul Chișinău – Soroca – Yampol – Kiev, inclusiv prin construcția podului rutier peste râul Nistru, în regiunea s. Cosăuți și or. Iampol.

Ședința este desfășurată de reprezentanți ai structurilor abilitate din Ucraina, reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Serviciul Vamal, Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Întreprinderea de Stat ”Administrația de Stat a Drumurilor” și Consiliul Raional Soroca.

În cadrul ședinței, specialiștii analizează trei variante privind locul construcției podului. La finalul ședinței urmează a fi idendificată varianta finală.

Podul peste râul Nistru, va deveni parte a unei noi autostrăzi care leagă Kievul și Chișinăul.

PUBLICITATE