Drochienii l-au comemorat pe Mihai Eminescu

0
146

,Astfel se stinse în al optulea lustru de viață cel mai mare poet, pe care l-a ivit și-l va ivi vreodată, poate, pământul românesc” (George Călinescu).

Astăzi, 15 iunie, se împlinesc 132 ani de la trecerea în eternitate a marelui poet național, Mihai Eminescu. Astfel, la monumentul lui Mihai Eminescu, în dimineaţa zilei de astăzi, a avut loc un miting de comemorare. Pentru a aduce omagiu ,,Luceafărului” poeziei române, alături de Direcţia cultură, turism, tineret și sport Drochia a Consiliului raional, la eveniment au fost prezenţi: Iurie OSTAVCIUC, Vicepreşedintele raionului Drochia, funcționarii aparatului președintelui raionului, conducătorii serviciilor descentralizate și desconcentrate.

Prin alocuțiunea rostită cu acest prilej, Iurie OSTAVCIUC, vicepreședintele raionului Drochia, a accentuat importanța și contribuția remarcabilă a poetului Mihai Eminescu pentru cultura română și neamul românesc. Eminescu a dus o activitate literară fară egal şi a lăsat în patrimoniul literaturii clasice universale o comoară inedită, opera sa devenind cartea de căpătâi al fiecaruia dintre noi. Participanții la comemorare au ascultat poezii şi melodii pe versuri de Mihai Eminescu și au depus flori la monumentul poetului.

Supranumit „poetul nepereche”, Eminescu a murit la vârsta de 39 de ani, în casa de sănătate a medicului Şuţu din București. „Luceafărul poeziei românești” este înmormântat la Bucureşti, în Cimitirul Bellu.

PUBLICITATE