Construcția drumului spre Mănăstirea Călărășeuca, monitorizată de funcționarii MADRM

0
131

Funcționari din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) au monitorizat procesul de execuție a lucrărilor de construcție în cadrul unor proiecte de dezvoltare regională implementate de ADR Nord și finanțate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).

 Funcționarii MADRM și conducerea ADR Nord au vizitat și localitatea Călărășeuca, Ocnița, unde sunt în plină desfășurare o serie de lucrări în cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii turistice prin construcția drumului de acces spre Mănăstirea «Adormirea Maicii Domnului» din satul Călărășeuca”. Pe șantier, reprezentanții MADRM și ai ADR Nord au discutat cu președintele raionului Ocnița, operatorul economic și alte părți implicate în procesul de implementare a proiectului. Lucrările în cadrul proiectului au demarat în noiembrie 2020. Proiectul prevede asfaltarea unei porțiuni de drum cu o lungime de 4,62 km.

Totodată, urmează să fie renovate capital două poduri, va fi construită o stațiune de popas, un grup sanitar și va fi amenajată o parcare pentru autoturisme. Costul total al proiectului „Modernizarea infrastructurii turistice prin construcția drumului de acces spre Mănăstirea «Adormirea Maicii Domnului» din satul Călărășeuca” constituie 22,45 milioane de lei, solicitați din sursele FNDR. Până la sfârșitul anului 2021, urmează să fie valorificați 20,94 milioane de lei.

Funcționarii MADRM au subliniat importanța proiectelor monitorizate pentru viitorul Regiunii de Dezvoltare Nord și au cerut părților implicate în procesele de implementare să conlucreze eficient.

Totodată, conducerea MADRM a menționat faptul că este primordial ca, până la sfârșitul anului curent, să fie valorificate integral sursele financiar alocate din FNDR în acest scop.

PUBLICITATE