Sedință de lucru în cadrul Proiectului de construcție a stației de epurare

0
87


Primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi și conducerea SA ,,Regia Apă- Canal” au participat la o şedință de lucru, online, organizată de
MADRM, în special, de Comitetul tehnic şi Grupul de lucru responsabili
de implementarea Proiectului ,, Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”.

Conducerea municipiului a fost anunțată că Compania franceză ,,Seureca”, care a câştigat concursul, se va acupa de Studiul de Fezabilitate pentru construcția stației de epurare la Soroca. Astfel, până la finele lunii august a anului curent, această companie trebuie să prezinte Studiul de Fezabilitate elaborat.

Urmează ca specialiştii Companiei ,,Seureca” să vină la Soroca şi să facă un studiu aprofundat a rețelelor de canalizare, un studiu topografic, să fie studiate zonele pentru amplasare a stației de epurare și capacitatea acesteia.

În cazul în care vor fi respectate toate condițiile şi Studiul de Fezabilitate va fi elaborat în termenii stabiliți, din luna septembrie, ar putea să înceapă implementarea proiectului de construcție a stației de epurare. Banca Mondială, care este finantatorul acestui proiect, îşi propune că până în anul 2025, stația să funcționeze. E de menționat faptul că Soroca a devenit parte a acestui proiect cu sprijinul deputatei Alla Pelipețcaia.

PUBLICITATE