Divorț în toiul pregătirilor de nuntă

0
870

Victoria s-a trezit în puterea nopţii foarte neliniştită şi cu dureri de cap. Avuse un vis urât, care parcă o lovise drept în creştet. De afară răzbătea în cameră cântecul rătăcit al unei păsări nocturne. Ce-o mai fi şi asta? Un semn rău? O prevestire? Să fie oare vre-o legătură între această noapte de coşmar şi ziua de mâine? gândi ea, frământându-se în aşternut.


Până la ziuă n-a mai putut închide un ochi. O necăjeau tot felul de gânduri. Abia când s-a luminat a doborât-o somnul. Dar a dormit numai o jumătate de oră şi s-a trezit. Sunase telefonul. Laura, buna ei prietenă, îi solicita o întâlnire pentru a-i comunica ceva important…

Îşi considera prietena mai norocoasă

Au devenit prietene din ziua aceea de octombrie a anului 1995, când Laura a venit la liceu dintr-o şcoală de la Tiraspol. Noua colegă s-a arătat neîncrezătoare în forţele proprii şi Victoria a fost cea care i-a dat dramul de încurajare. Victoria a îndemnat-o să meargă împreună cu ea la cercul de dans, unde fetele au învăţat să se mişte graţios, să aibă o ţinută frumoasă. Victoria a ajutat-o să se apropie de colegii de clasă, i-a recomandat ce să citească. Laura şi-a admirat întotdeauna prietena, considerând-o mai norocoasă decât dânsa. Avea rezultate mai strălucite la învăţătură, deşi muncea mai puţin. Părinţii Victoriei aveau o casă mare în Chişinău şi o căsuţă de vacanţă în Carpaţi, pe când Laura locuia cu părinţii într-un apartament modest cu două camere. Victoria avea mai multe haine şi se bucura de mai mult succes la băieţi în clasele mari etc. Toate acestea nu le împiedicau pe colegele de bancă să aibă o relaţie specială, să-şi împărtăşească secretele.

De câteva ori în vacanţa de vară Laura a mers împreună cu toată familia Victoriei în Carpaţi. La absolvirea liceului prietenele au hotărât să-şi continuie studiile la USM. Victoria a intrat, iar Laura n-a putut face faţă cerinţelor pentru a fi înscrisă la buget. S-a întors acasă. În scurt timp s-a înscris la o altă Universitate şi s-a angajat în serviciu la un magazin ca să-şi poată plăti taxa pentru studii. Conştientă de lacunele sale în aspectul pregătirii teoretice, Laura s-a pus serios pe învăţat. În timp ce prietena se bucura din plin de viaţa studenţească, ea vedea în învăţătură un chin. Pentru că trebuia şi să muncească şi să zubrească. În ciuda greutăţilor legate de lucru şi învăţătură, în ochii ei a început să strălucească o lumină de bucurie. Se îndrăgostise. Cel căruia îi dăruia tot ce avea mai bun în ea era Ionuţ, un tânăr asistent la facultate cu care s-a căsătorit după ce şi-a susţinut licenţa.


Victoriei nu-i mergea în dragoste

Cu toate că a cunoscut bucuria iubirii şi îşi găsise rostul şi împlinirea, Laura considera, că viaţa ei e mai ştearsă pe lângă cea a prietenei sale. Încă după anul II Victoria a câştigat o bursă în Germania şi după ce s-a întors a fost promovată într-un post de conducere. În scurt timp şi-a cumpărat un apartament în centrul Chişinăului, maşină. Devenise o femeie de lume, matură, care poate oferi atât sfaturi, cât şi afecţiune. Şi dacă în plan profesional Victoria se afla într-o continuă ascensiune, apoi în dragoste nu-i mergea deloc.

În anii studenţiei se îndrăgostise lulea de un tânăr profesor, care se arăta gata să-i dăruiască până şi stelele de pe cer. Dar după ce s-a culcat cu el, acela n-a mai dorit să continuie povestea. S-a dus la alta. A suferit mult biata fată. La puţin timp după aceea, deşi era destul de dezamăgită de eşecul cu profesorul, Victoria a încercat să găsească la un poet adoraţia, care i se părea că arde ca flacăra nestinsă. Dar acesta i-a afectat şi mai tare sensibilitatea, spunându-i după câteva săptămâni de amor că şi-a găsit o altă „Muză”.
O bună bucată de timp a respins orice relaţie cu bărbaţii, fiind hotărâtă să-şi vadă numai şi numai de carieră. Hotărârea ei a ţinut până în ziua când l-a întâlnit pe Ciprian, arhitectul. A atras-o mai întâi motivul că avea un post echivalent cu al ei. Apoi faptul că era neînsurat şi, atunci când s-au văzut pentru prima oară, i-a acordat un interes deosebit. Victoriei îi plăcea să se afle în compania lui Ciprian. Agerimea şi personalitatea lui scânteietoare o atrăgeau tot mai mult. După câteva întrevederi, Ciprian a invitat-o la o cafea la părinţii lui. Întâlnirea cu părinţii i-a făcut domnișoarei o plăcere deosebită. Iar atunci când i-a propus să petreacă vacanţa împreună la mare, Victoria şi-a telefonat prietena, strigând de bucurie: „Laura, de data aceasta simt că l-am cucerit! Startul e ameţitor! Aşa că pregătește-te să joci la nuntă!”. La mare au discutat cu uşurinţă tot felul de subiecte, la mare Ciprian a cerut-o în căsătorie, arătându-se foarte îndrăgostit de ea.

Avea patima cazinourilor şi femeilor

Însă după cum bine se cunoaște, de multe ori aparențele înșeală. Și-n povestea noastră, dincolo de aparențe viețuia un alt Ciprian. Începuseră deja pregătirile pentru nuntă, când Laura l-a văzut la Iaşi, sărutându-se cu o blondă seducătoare. Nu mult după aceea l-a surprins la Chişinău cum a luat-o de după umeri pe o brunetă şi s-a aplecat s-o sărute. S-a înfuriat prietena şi a făcut-o pe detectivul. În urma investigaţiilor a aflat mai multe lucruri nu tocmai plăcute despre acest bărbat frumos. Pe lângă faptul că era un inteligent fără pereche, mai avea patima cazinourilor şi a femeilor. Cu Victoria hotărâse să se căsătorească mai mult din interes decât din dragoste. Înaltă, drăguţă, debordând de inteligenţă, cu o excelentă poveste de succes pe umeri, era cea mai potrivită candidată la rolul de soţie. Însă întâmplător sau nu, într-o altă zi Laura l-a surprins într-un local în compania altei femei. A scos repede mobilul şi a imortalizat momentul, când Ciprian cel logodit săruta umărul dezgolit al acelei femei.

Enigma se dezleagă

…În ziua ce venise după noaptea de coşmar prietenele s-au întâlnit. „Ce bine, că ai venit Laura! O să te rog să mergi cu mine să mă ajuţi să aleg rochia de mireasă”, i-a spus fericită Victoria. Înainte de a merge, s-au aşezat la o cafea. Fără prea multă introducere Laura i-a povestit tot ce aflase despre Ciprian, iar la final i-a arătat poza din mobil. Victoria a rămas fără cuvinte. După o lungă pauză a zis: „Ia te uită ce repede s-a dezlegat enigma coşmarului din noaptea trecută!” Tocmai în aceste clipe a întrat în casă şi Ciprian, care se întorcea dintr-o deplasare din România.

Cu toată strângerea de inimă, Victoria îl privi drept în ochi. O privi şi el şi-i zise: „Ce te uiţi aşa la mine de parcă vrei să mă întrebi ceva deosebit şi nu îndrăzneşti?” „Am să-ţi vorbesc mai puţin ca de obicei.” Şi, foarte calmă îi arătă doar poza din telefon. El se mulţumi să zâmbească cu o anumită vinovăţie, fără să spună un cuvânt. Când Victoria i-a zis că a decis să înceteze pregătirile pentru nuntă și că nu-l mai dorește de soț, el, doar un pic dezolat, a acceptat despărțirea. A făcut-o fără să încerce să-i ceară logodnicei iertare, sau să-i facă anumite promisiuni. S-a întors liniștit la viaţa lui de burlac. Din acel moment legătura lor a încetat pentru totdeauna. Dezvăluirile făcute de prietenă au determinat-o pe Victoria s-o rupă cu bărbatul de care se legase sufleteşte şi pe care îl vedea un soţ ideal.
Au trecut aproape 9 ani de atunci. El s-a însurat de câteva ori, iar Victoria e tot singură. Își vede de carieră și se pregătește să înfieze o fetiță.

Nina Neculce

PUBLICITATE