Salvatorii desfășoară acțiuni de informare contra COVID -19

0
53

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă informarea populației Republicii Moldova privind riscul infectării cu  noul tip de coronavirus. Ca urmarea creșterii cazurilor de infectare cu COVID-19, pe parcursul săptămânii efectivul Inspectoratului a desfășurat acțiunile de prevenire în 114 localități din nordul, sudul și centrul țării.

Salvatorii au ajuns în 17 raioane printre care Drochia, Dondușeni, Soroca, Glodeni, Ocnița, Florești, Căușeni, Leova, Basarabeasca, Ungheni, UTA Găgăuzia. De asemenea, angajații IGSU din municipiul Chișinău au patrulat sectoarele capitalei fiind avertizați mai multe cetățeni. În total, în măsurile de prevenire au fost implicați 88 de angajați ai IGSU cu 39 unități de tehnică, care au difuzat mesajele sonore, au împărțit pliante informative, dar și au vorbit oamenilor despre regulile de protecție, care trebuie să fie respectate pentru evitarea răspândirii pandemiei. Persoanele au fost rugate să poarte măști de protecție în locuri publice închise și deschise, să se spele cât mai des pe mâini, să utilizeze dezinfectanți pe bază de alcool, dar și să păstreze distanța socială.

Salvatorii au îndemnat oamenii să respecte prescripțiile medicilor și autorităților, să acopere nasul și gura când strănută, dar și să se adreseze imediat în instituțiile medicale în cazul simptomelor de COVID-19. Mai mult, Grupul Național de Comunicare Covid -19, Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile din subordine au lansat un mesaj audio adresat populației în cadrul campaniei națonale de informare și responsabilizare “Fii în siguranță! COVID-19 nu a dispurăt.

În acest context subdiviziunile IGSU vor difuza mesajul audio prin intermediul sistemului sonor în toate localitățile Republicii Moldova. Activitățile de profilaxie întreprinse de IGSU al MAI sunt organizate zilnic având drept scop prevenirea răspândirii epidemiei în țara noastră și informarea populației despre riscurile infectării.

PUBLICITATE