Crește doi copii odată, fetița și o afacere gustoasă

0
644

În timp ce unii antreprenori abia de reușesc să-și mențină afacerile pe timp de pandemie, alții merg cu pași siguri în domeniul antreprenoriatului. Este și cazul Danielei Dumitraș, din Soroca, care recent și-a lansat propria afacere. „ Cuptorul lui Dumitraș ” este plăcintăria proaspăt deschisă în satul Rublenița. Aici, doritorii pot găsi mereu plăcinte ca la mama acasă, calde, proaspăt scose din cuptor.

Ideea de a deschide o plăcintărie i-a venit tinerei mămici, în timp ce se afla în concediul de maternitate. Astfel, în scurt timp, cu suportul Programelor implimentate de ODIMM „Femei în afaceri”  și  „Start pentru tineri”, Daniela și-a văzut visul relizat.

  • Fiind în concediul de maternitate, m-am gândit că ar trebui să avem o sursă de venit. Și așa cum în ziua de azi să deschizi o afacere din propriul buget, am decis să apelăm la finanțare prin cadrul proiectelor. Afacerea noastră prezintă un avantaj pentru persoanele care doresc să mănânce un produs gustos și proaspăt, când vin de la un drum lung, pentru copii de la școală, pentru persoanele care se întorc de la serviciu. Mai mult, plăcintăria se află pe traseul internațional Chișinău-Otaci, unde circulă autocarele de rută, care pot în orice timp opri și servi o plăcintă caldă cu un ceai, o cafea sau o altă băutură caldă. La noi, toți doritorii, pot găsi oricând plăcinte în asortiment mereu proaspete, calde, scoase din cuptor. Toate produsele sunt naturale și proaspete, iar întreg procesul de producere are loc chiar aici, pe loc.

Prin cadrul programelor la care a aplicat, tânăra antreprenoare a obținut un grant pentru procurarea utilajului necesar.  Astfel, odată ce și-a văzut afacerea pusă pe picioare, planurile continuă să se dezvolte.

  • Pentru viitor ne propunem  să oferim clienților și o varietate mai mare de dulciuri, precum diferite chifle pentru copii, gogoși cu pudră și glazură. Mai mult sperăm ca peste ceva timp să reușim să mai deschidem o filială și în orașul Soroca, și de ce nu să ne lărgim și spectrul de produse, precum pregătirea colacilor. Deschiderea acestei plăcintării a fost posibilă datorită a două proiecte „Femei în afaceri” și „Start pentru Tineri”, ambele de la ODIMM.

Daniela Dumitraș încurajează femeile să inițieze afaceri și să-și găsească domeniul forte în care să activeze. Tânăra spune că după ce pornești o mică afacere, și obții primele rezultate, începi să prinzi putere și să tinzi spre mai mult.

PUBLICITATE