Cititul este o călătorie

0
240

ANUL LECTURII 2020

A reînceput școala, iar în biblioteca comunală Schineni continuăm să promovăm mesajul campaniei naționale „Nici o zi fără lectură!ˮ. Pentru că biblioteca noastră activează cu genericul „Lectura este o călătorie interioarăˮ, redeschidem uşa, pe cea reală, dar şi cea virtuală, pentru toți pasionații de literatură, dornici să împrumute o carte la domiciliu sau chiar să o răsfoiască pe loc, petrecând ceva timp în incinta bibliotecii. Desigur, cu respectarea tuturor recomandărilor de securitate şi igienă, obligatorii pe durata stării de urgenţă, declanşată de pericolul infectări cu virusul Covid19.

O bibliotecă comunală reușește să fie în serviciul comunității prin colaborarea şi implicarea membrilor săi. O astfel de colaborare eficientă este parteneriatul oneros cu APL, în persoana primarului, doamna Silvia Leșan, care a contribuit în acest an la împrospătarea aspectului bibliotecii şi cu implicarea personală a căreia au fost înlocuite rafturile pentru cărţi şi a fost achiziționat mobilier nou.

Oricare ar fi căutările tale ca cititor, întreg stocul de carte al bibliotecii este la dispoziţia ta. Până te decizi ce vrei să citeşti, poţi face o excursie ca să cunoşti ce opţiuni ai: alege cu grijă, pe rafturi s-au aliniat multe coperte atrăgătoare. Inclusiv câteva cărți noi, cu care am reuşit să completăm stocul peste vară. La fel ca întotdeauna, te vei bucura de asistarea şi instruirea necesară, beneficiind de oportunitățile oferite cu drag.

Iar, dacă preferi lectura în spaţiul virtual, dispunem de câteva locuri dotate cu calculatoare conectate la internet, pe care le poţi folosi gratuit, conform programului de activitate. Noi vom avea grijă să îţi asigurăm şi siguranţa cibernetică, pentru a-ţi facilita accesul la informațiile necesare.

Lectura ne ajută:

  • să descoperim lumea în toată splendoarea şi măreţia sa prin intermediul experienței umane, păstrată în Carte;
  • să cunoaştem trecutul din perspectiva şi prin truda predecesorilor noştri, care şi-au descris timpurile trăite în Carte;
  • să punem bazele viitorului cu ajutorul cunoştinţelor adunate de civilizație în Carte.

Citeşte. Să nu trăieşti nici o zi fără lectură. Savurează călătoria pe care ţi-o oferă Cartea şi această călătorie în lumea Sa minunată poate începe la biblioteca comunală Schineni.

Ala Ghirghilijiu, bibliotecar principal, biblioteca comunală Schineni.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.