Aparate medicale performante pentru Dondușeni

0
43

Pentru prima dată medicina raională a fost dotată cu așa fel de aparataj modern, informează Consiliul Raional Dondușeni.

La data de 19 august 2020, Misiunea Irlandei de Nord din Moldova, sub conducerea Dnei Leahovcenco Nadejda, în parteneriat cu Societatea de Misiune «Das tägliche Brat» e.V.Abran Falk, a venit cu un set de donație pentru IMSP Spitalul raional și Centrele de Sănătate din raion și anume:

a) aparate pentru dializă,

b) aparat pentru examenul ultrasonor (EUS),

c) aparat pentru reanimarea pacienților în secția de terapie intensivă,

d) aparat pentru respirația artificială,

și alte bunuri pentru buna funcționare a instituțiilor medicale zi de zi și tratamentul bolnavilor.

Donația dată a fost posibilă datorită conlucrării eficiente a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Dnei Irina Lozovan și Consiliul Raional Dondușeni.

Consiliul Raional aduce sincere mulțumiri donatorilor pentru ajutorul dat. Cetățenii, de asemenea sunt recunoscători atât donatorilor, cât și medicilor care veghează zi și noapte starea de sănătate a pacienților.

Maria Rechimciuc, scrie: „Vă mulțumim din suflet pentru așa ajutor prețios! Locuitorii raionului Dondușeni se închină până la pământ în fața dumneavoastră, la toți medicii ce activează zi de zi și depun eforturi mari pentru binele și sănătatea populației din raion!”

Dondușeni este unul dintre raioanele de nord ale Republicii Moldova care a înregistrat mai puține cazuri de covid-19. În aceeași zi, au primit loturi importante de echipament medical și spitalele raionale din Ocnița și Briceni.

Comisia pentru situații excepționale a raionului Dondușeni recomandă populației să se protejeze în continuare și să urmeze sfaturile medicilor și ale autoritățile naționale și locale, care dispune de cele mai actualizate și corecte informații cu privire la răspândirea COVID-19 în zona dvs. și sunt în poziția de a emite recomandări de protecție pentru populația din zona dvs.

PUBLICITATE