Ce a vizitat ministrul Sergiu Railean la Soroca?

0
219

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean și Iulia Costin, director general ODIMM, au întreprins astăzi o vizită de lucru la Incubatorul de Afaceri din orașul Soroca. Astfel, oaspeții au vizitat și Redacția „Ziarul Nostru”, aici, redactorul șef, Natalia Vrancean, a vorbit despre activitatea redacției și distribuția ziarului.

Administratorul Incubatorului de Afaceri Soroca, Liliana Babără, a informat ministrul că actualmente, incubatorul găzduiește 19 companii, dintre care 4 sunt start-up-uri, 7 sunt gestionate de tineri, iar 12 companii sunt administrate de femei. În total, acestea au creat 111 locuri de muncă și au o cifră de afaceri de 2 828 004 lei. De la deschidere și până în prezent, de serviciile Incubatorului de Afaceri Soroca au beneficiat 56 de companii, dintre care 19 sunt rezidenți actuali și 37 companii absolvente.

Ministrul Railean a apreciat rezultatele instituției, subliniind că incubatoarele de afaceri ca infrastructură de dezvoltare a antreprenoriatului local și-au demonstrat pe deplin eficiența. De asemenea, a menționat că pentru a susține acele 11 incubatoare de afaceri din țară ca să facă față provocărilor pandemiei și a le consolida capacitatea, recent, Ministerul Economiei și Infrastructurii a aprobat alocarea a circa 2 mln lei.

În contextul vizitei sale de lucru la Soroca, Sergiu Railean s-a întâlnit cu reprezentanții întreprinderilor de confecții din cadrul centrului de afaceri din domeniul industriei ușoare „Techno Textil Hub”, care este dislocat în Incubatorul de Afaceri Soroca. Ministrul s-a interesat despre activitatea companiilor, impactul pandemiei asupra procesului de producere și a angajaților, dar și despre planurile de dezvoltare. Actualmente în centru activează 22 companii, care produc pentru piața internă și cea externă.

Sergiu Railean, în cadrul vizitei sale a discutat cu autoritățile publice locale și mediul de afaceri despre situația social-economică din țară și din unitatea teritorial administrativă respectivă.
În cadrul discuției Vicepreședintele raionului, dna Bordianu Alla, l-a informat pe ministrul Sergiu Railean despre proiectele de asistență externă implementate de Consiliul Raional și despre valorificarea surselor financiare planificate de întreprindere pentru realizarea investițiilor în perioada 2019 – 2020.
La fel, Vicepreședintele raionului, dl Andonii Boris, s-a referit la cele mai actuale chestiuni legate de dezvoltarea regiunii, inclusiv despre construcția și reabilitarea drumurilor, cât și infrastructura socială. Gestionarea eficientă a drumurilor rationale și a drumurilor din gestiunea Administrației de stat.

PUBLICITATE