De ce trebuie să aplici la specialitățile de IT și Inginerie la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți?

0
176

Știu că ai obosit de mesaje de genul – „Vino la noi te ajutăm să-ți faci o carieră!” Știu că treci printr-o perioadă dificilă în care trebuie să iei o decizie, fă-ți puțin timp și citește acest articol….

Discipolii, studenții și absolvenții Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (usarb.md) te vor ajuta să faci alegerea!

Andrei Ciubotaru / Sursa:usarb.md

Andrei Ciubotaru: „IT sunt specialități ale viitorului și oferă libertatea de a lucra de la distanță. Cred că încă din școală am înțeles că îmi place acest domeniu. Am ales să fac și masteratul la USARB pentru am ridica calificarea. Paralel muncesc în calitate de programator la o companie IT din Bălți.”

https://www.facebook.com/usarb.balti/videos/315585379486407/

Corina Negara / Sursa:usarb.md

Corina Negara: „Studenții noștri încă de pe băncile facultății, marea lor majoritate, sunt angajați în companii IT. Anul acesta, la lucrările de licență, au avut câteva note care erau mai mici de zece, în rest erau note de zece, ceea ce de fapt demonstrează înalta calificare pe care o au studenții la finele studiilor.”

https://www.facebook.com/usarb.balti/videos/586855158671175/

Andrei Nastasovici / Sursa:usarb.md

Andrei Nastasocivi: ”Ai tot ce trebuie pentru succesul tău în cariera IT la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Anual, planurile de studii sunt analizate cu partenerii din companiile IT, pentru a fi adaptate la cerințele timpului.”

https://www.facebook.com/usarb.balti/videos/280305696532045/

Inesa Cazacu / Sursa:usarb.md

Inesa Cazacu: ”Nu există studenți care învață bine și care ar spune că nu pot găsi un loc de muncă. Dacă îți dorești, poți să muncești în domeniu chiar din primii ani de facultate. Mai mult, în cadrul USARB poți să beneficiezi de un stadiu de practică peste hotare”.

https://www.facebook.com/usarb.balti/videos/1326590324339419/

Alexandru Balanici / Sursa:usarb.md

Alexandru Balanici:„USARB îți oferă tot ce trebuie pentru o carieră de succes în inginerie. Avem laboratoare bine dotate, cursurile de bază sunt predate doar de doctori în științe tehnice, stagiile de practică se fac la companii internaționale. Studenții de la specialitatea inginerie și management în transport auto au posibilitatea să primească bursă de la partenerii USARB”.

https://www.facebook.com/usarb.balti/videos/1326590324339419/

Menționăm că, buna pregătire a cadrelor calificate pentru domeniul IT și Inginerie se datorează și colaborării Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți cu Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (aceti.md), membrii căreia sunt reprezentanți ai companiilor IT din regiune. Mai mult, majoritatea sunt absolvenți ai universității bălțene.

Ion Bodrug / Sursa:aceti.md

Ion BODRUG, președinte ACETI: „Ne propunem să încurajăm tinerii interesați de sectorul de inginerie și IT începând cu treapta gimnazială și liceală de studii, ca la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți să obțină o specialitate, iar ulterior să găsească un loc de muncă în cadrul unei companii locale sau eventual să devină antreprenor în acest domeniu”.

Mai multe informații despre procesul de admitere la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți găsești pe www.usarb.md/admitere.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare ale universităților din Moldova”, ce se desfășoară cu sprijinul proiectului Tekwill, implementat de Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

Sursa: unimedia.info

PUBLICITATE