N-au făcut repaos, muncesc online

0
159

Șeful Secției Cultură și Turism Soroca, Grigore Bucătaru, ne-a relatat că din primele zile de pandemie s-au axat pe munca online: „Prima noastră activitate a fost materialul video „Stați acasă” difuzat la SOR TV, în care au fost implicați Anatol Rudei, Tamara Boboc, Iurie Babii și eu cu vioara. În această perioadă noi ne-am repartizat munca pe segmente. Tamara Boboc-Coșciug, de exemplu, care-i responsabilă de patrimoniu, biblioteci și muzee a desfășurat instruiri online cu colaboratorii celor două muzee din Soroca și Cosăuți, cu angajații bibliotecilor din raion. Recent a organizat Conferința zonală online cu genericul: „BIBLIOTECA ANULUI 2020: CONSOLIDARE, INTERCONECTARE, PARTICIPARE”.

Silvia Florea promovează cu succes portul popular, meșteșugurile populare. Secția cultură a organizat instruiri și cu formațiile folclorice model din raion. Conducătorii colectivelor artistice au postat în permanență pe Facebook secvențe de la repetițiile care se desfășurau în grupuri mici, texte, poze, material video de la evoluările lor anterioare. Acum o bună parte din conducătorii colectivelor se află în concediu, iar noi, cei rămași la locurile de muncă suntem încadrați în realizarea Strategiei de Dezvoltare a raionului Soroca. Se cere de remarcat și faptul că în această perioadă am reușit să finalizăm reparația capitală a primului etaj de la Palatul de Cultură. Este foarte frumos. Veniți și o să vă convingeți.
Sigur că restricțiile impuse de pandemie fac ca sectorul cultural să sufere. Din această cauză au fost și sunt suspendate multe evenimente culturale: Festivalul de muzică sacra „Cu noi este Dumnezeu”, Festivalul de dans „Valurile Nistrului”, Festivalul Plăcintelor de la Șolcani, Festivalul de folclor păstoresc „Pe un picior de plai” de la Căinarii Vechi, Festivalul „Produs de Soroca”, „Târgul Meșterilor Populari.”

Dar ne conformăm situației. Așteptăm să treacă pericolul infecției cu coronavirus și să ne reluăm activitatea în mod normal.”

Nina Neculce

PUBLICITATE