Polițiștii cu ochii pe motociclişti

0
84

Polițiștii intensifică acțiunile de prevenire și combatere a încălcărilor Regulamentului circulației rutiere, încercând să diminueze astfel numărul accidentelor rutiere, în care sunt implicați motocicliști. În acest context, în aceste zile, mai mulți motocicliști, au fost staționați de oamenii legii și verificați.

Cei mai mulți dintre amatorii de plimbări pe două roți au fost amendați pentru că nu aveau permis de conducere pentru categoria respectivă. Potrivit polițiștilor anul trecut pe teritoriul raionului au fost înregistrate 11 accidente rutiere cu implicarea motocicliștilor.

Oamenii legii aduc la cunoștința conducătorilor de motorete că sau făcut schimbări în regulamentul ce ține de examenul pentru obţinerea permisului de conducere şi condiţiile de admitere la traficul rutier.

  • Din data de 15 mai, au fost efectuate remanieri în Hotărârea Guvernului art.14.52, ce ține de susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere, unde motocicletele cu capacitatea cilindrică de 49,9, cm3, și care nu dezvoltă o viteză mai mare de 45 km/h, este necesar de a deține permis de conducere de categoria Am, sau A1, – a precizat Gavril Ghilas, șeful Serviciului de Patrulare Nord, a INSP.

Polițiștii de patrulare  atrag o atenție deosebită părinților de a-și supraveghea copiii, care în lipsa permisului de conducere, urcă la ghidonul motoretelor și se deplasează pe drumuri, punându-și în pericol atât viața personală, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Acțiunile de prevenire și verificările au drept scop sporirea nivelului de disciplină rutieră a conducătorilor de motociclete, testarea tehnică, înregistrarea acestora conform legislației.

PUBLICITATE