Spitalul Raional Soroca și-a reluat activitatea

0
406

Spitalul Raional Soroca, care în perioada de carantină a tratat bolnavii de Covid-19, și-a reluat activitatea conform profilului general. Instituția a început să primească pacienți suspecți de Covid-19, la începutul lunii aprilie, fiind spital strategic. Din momentul în care, în ultima perioadă, fluxul pacienților în cadrul spitalului s-a diminuat, acesta și-a reluat activitatea pentru pacienții cu diverse afecțiuni.

În instituție au fost efectuate procedurile de dezinfectare, iar medicii activează în regim epidemiologic de urgență. Activarea secțiilor va fi realizată treptat. Primele secții care a fost activate sunt Secția Chirurgie, unde sunt referite cazurile de urgență și secțiile cu profil terapeutic și neurologic. În același timp, medicii precizează că toate profilurile sunt active. Pacientul care vine la spital cu o anumită patologie, este internat pentru început ca suspect la covid, este izolat singur în salon, i se prelevează probele, iar ulterior odată cu primirea rezultatului testului negativ la noul tip de coronavirus, este transferat în secție.

  • În cadrul spitalului s-a efectuat dezinfectarea. Instituția a fost curățată cu dezinfectanți cu jet de aburi. În secțiile redeschise, ajung doar pacienții care au fost testați la Covid-19 și au obținut rezultate negative. Secția Chirurgie activează la moment cu pacienții pe linie chirurgicală și tramatologică. Sunt efectuate și intervenții chirurgicale de urgență, asta chiar dacă pacientul este suspect la noul tip de coronavirus, iar operațiile planice sunt suspendate până pe data de 1 iulie. Ulterior, pacienții care vor veni la oparații planice, vor fi testați de medicii de familie și se vor prezenta cu rezultatul testului, care nu va depăși termenul de 4 zile. Actualmente oamenii trebuie să știe că se pot adresa la Spitalul Raional Soroca cu orice alte patologii decât covid, deoarece avem cazuri când persoanele de frică să nu se infecteze de covid -19, încearcă să se trateze acasă și apelează prea târziu la ajutorul medicilor, – a precizat șeful Secției Chirurgie, Alexandru Samsonov.

E de menționat faptul că angajații spitalului, dar şi pacienții respectă în continuare măsurile de prevenire a Covid-19. Rămâne valabilă distanta socială, dezinfectarea şi triajul făcut de angajați.

La moment, în Spitalul Raional Soroca sunt internați 18 pacienți cu Covid-19. E de menționat faptul că până astăzi, în raionul Soroca au fost confirmate 488 cazuri de noul tip de coronavirus, dintre acestea 290 de persoane au fost deja externate. Amintim că pacienții infectați cu Covid-19, forme ușoare, se tratează acasă.

PUBLICITATE