Poștașii – prieteni de nădejde

0
479

La Ghindești, „Ziarul Nostru” este citit de peste 100 de abonați. În fiecare săptămână, prietenii noștri, poștașii, ne ajută ca să ajungem cu bine acasă la cititorii noștri. Hărnicuțe ca albinuțele, în fiecare zi, angajatele Oficiului Poștal Ghindești își împart lucrul pentru a oferi diferite servicii poștale cetățenilor din or. Ghindeşti, satele Ghindeşti și Ţîra.

Oficiului poștal din oraș este condus de o tânără activă, amabilă și ambițioasă – Cristina Țighiliuc, care este angajată în cadrul Î.S. Poșta Moldovei de aproximativ 5 ani: „Pentru mine, este o reușită în viață să fac parte din echipa Poșta Moldovei, aici am cunoscut și am format un colectiv devotat, unde fiecare angajat în parte își exercită munca cu multă dedicație.”, povestește Cristina.
Experiența frumoasă de comunicare cu oamenii, pe care a dobândit-o în acest timp, o ajută să citească doleanțele vizitatorilor după ochi, când aceștia pășesc pragul oficiului. „Împreună cu toți angajații ne străduim să prestăm serviciile la cel mai înalt nivel, iar acest fapt se vede după reacția clienților noștri. Mulțumim tuturor că ne susțin și ne dau curaj să continuăm în acest ritm!”
Colega ei, Gonța Svetlana, răspunde de funcția operator al Oficiului Poștal din Orașul Ghindești. Zilnic reușește să deservească mulți clienți, demonstrând multă răbdare și atenție față de necesitățile fiecăruia: „Fac parte din marea familie a poștașilor de aproximativ un an. Munca cu oamenii îmi aduce multă satisfacție sufletească, astfel că, la final de zi, plec acasă cu gândul că, azi am interacționat cu persoane diverse de la care am preluat energie pozitivă. La rândul meu, răspund cu zâmbete și eman doar emoții de mulțumire.


Pentru Rotaru Elena, Oficiul Poștal este ca a doua casă, căci zilnic, de peste 20 de ani, parcurge același traseu, dar nu se plictisește niciodată: „Mergând la fiecare client în parte, ca să-i duc pensia sau ziarul la care este abonat, mai stau de vorbă cu ei, îi întreb de sănătate și astfel am legat relații de prietenie cu toți beneficiarii”, povestește doamna poștașă.
Galicean Olga este cea care aduce bucurie oamenilor din satul Țîra: „Cel mai mult mă așteaptă bătrâneii, când mă văd de la distanță, îmi zâmbesc și eu cred că sunt cea mai bine-venită persoană care bate la ușa lor. Lucrez deja de 10 ani și sunt sigură că voi continua încă mulți ani în acest ritm!”
Natalia Ostroveţchi concluzionează: „Indiferent de vremea de afară, noi poștașii suntem mereu la datorie. Sinceră să fiu, sunt zile în care parcurg kilometri în șir. Astfel, reușesc să fac și sport, dar totodată să-mi îndeplinesc și funcția pe care o am.”
Nouă nu ne rămâne decât să vă mulțumim pentru munca depusă zi de zi, mult stimați poștași! Vă urăm multă sănătate, noi performanţe şi succese în tot ceea ce faceţi pentru binele comunităţii. Fie ca serviciile prestate de către instituţiile în care activaţi să răspundă întotdeauna aşteptărilor cetăţenilor, iar pașii să vă fie ușori spre cei care vă așteaptă în fiecare zi.
Ludmila TALMAZAN

PUBLICITATE