Mulțumire și recunoștință eroilor care au luptat pentru apărarea patriei

0
363

În ajun de Ziua Victoriei şi a Comemorării Eroilor căzuţi în cel de al doilea război mondial, conducerea raionului Ocnița a vizitat la domiciliu cei șase veterani rămași în viață. Cu ocazia celor 75 de ani de la încheierea celui mai sângeros război, Eroii, care au luptat pentru apărarea Patriei, au fost felicitați cu alese cuvinte, pline de recunoștință și mulțumire pentru cerul senin, de către președintele raionului Ocnița, Iurie Plopa, oferindu-le un suport financiar, în sumă de 3000 lei fiecăruia, din contul Consiliului raional.

În semn de profundă recunoștință, pentru curajul și patriotismul de care eroii au dat dovadă, Irina Lozovan, deputat în Parlamentul RM, le-a urat veteranilor multă sănătate și puteri, asigurându-i de sprijin și ajutor, totodată, le-a transmis și mesajul de felicitare din partea Președintelui republicii Moldova, Igor Dodon, a Președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi pachete sociale și, un ajutor social unic în mărime de 10 000 lei.

Cei șase Eroi care locuiesc în raionul Ocnița, anume în Bîrnova-1, Otaci-1, Grinăuți-Moldova-1, Rujnița-1 și orașul Ocnița-2, au trăit un moment încărcat emoțional când, cu prilejul celor 75 de ani de la Victoria în cel de-al doilea război mondial, pieptul lor a fost împodobit încă cu o Medalie jubiliară, emisă prin decretul Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin. Medalia le-a fost înmânată de către Oleg Bobrov, șef Secţie administrativ-militară Ocnița.

În acest context, conducerea raionului Ocnița, a vizitat la domiciliu și opt persoane, care fac parte din categoria așa numită — copiii războiului, oferindu-le pachete sociale și suport financiar.

Cu regret, acest an este primul când de 9 mai nu se organizează manifestări comemorative și depuneri de flori la Monumentul Eroilor căzuți pentru apărarea Patriei.

În legătură cu restricțiile impuse de pandemie, evenimentele dedicate zilei de 9 mai au fost transferate pentru luna august. Marșul Victoriei „Regimentul nemuritor” și concertul festiv dedicat Zilei Victoriei vor fi organizate pe 24 august.

PUBLICITATE