Eroii reali, mai apreciați decât personajele inventate

0
1037

Copiii și-au format viziunea lor asupra situației neobișnuite ce s-a creat din cauza pandemiei. Eroii nu mai sunt personajele preferate din desene animate, dar oameni reali, din preajmă, care sunt implicați în lupta cu inamicul invizibil.

Elevii de la Școala de Arte Plastice pentru Copii din mun. Soroca, îndrumați de profesoara Daniela Todiraș au reprezentat prin desene cum are loc acest război cu virusul ucigaș. Pentru unii, acești eroi sunt chiar părinții. Cristian Voleac i-a dedicat desenul tatălui său, Lilian Voleac, medic traumatolog la spitalul raional din Soroca: ”Am realizat acest desen cu gândul la tatăl meu, care este medic și de care îmi este tare dor timp de circa șapte săptămâni, caci nu este lângă mine să mă sărute și să mă îmbrățișeze. Aștept cu nerăbdare să revină acasă”.

Doamna profesoară a făcut față instruirii prin internet, chiar dacă preferă lecțiile obișnuite, și  spune că ”activitatea este un semn de respect și atenție pentru medici, polițiști, pentru cei care luptă cu pandemia. Inițiativa a venit spontan. Dacă tot stăm în carantină, să facem lucrări la tema dată cu scopul de a susține pe cei care sunt la muncă în aceste zile și le dedicam aceste lucrări”.

Desenele elevilor sunt însoțite și de mesaje verbale, îndemnuri de a aprecia efortul celor din prima linie:

Zgavordei Beatriz: ”La fel cum medicii luptă contra acestui virus, așa și noi trebuie să îi ajutăm pe ei. Singurul lucru care trebuie să-l facem, este să ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru”.

Dumitraş Dumitriţa, elevă: ”De noi depinde viitorul, de aceea trebuie să ne implicăm activ în stoparea răspândirii pandemiei.”

Todirel Sabina: ”Epidemia ne-a obligat să abandonăm graba și ne-a oferit posibilitatea de a lucra acasă, cu familia și prietenii apropiați, este o oportunitate de a învăța autosuficiența și să ne conștientizăm viața. Ne găsim într-o situație când totul poate fi pornit de la zero și sper că vom crea un sistem în care viața umană va fi mai fericită.”

Nagorneac Axinia: ”Cea mai mare avere este viața omului pe acest pământ. Mă închin în fața medicilor care luptă pentru noi din greu. Cu cât mai repede vom spune „STOP” și „STĂM ACASĂ”, cu atât mai repede se va termina această furtună.

Brăguţa Victoria: ”Medicii și personalul medical își fac munca cu multă stăruință,  în același timp riscându-și viața. Ei sunt eroi noștri! Acum ca niciodată trebuie sa fim uniți și să respectăm toate regulile de protecție împotriva COVID-19”.

Iacobachi Amina: ”Un mare mulțumesc tuturor persoanelor care ne protejează și ne salvează viețile!”

          De obicei, desenele elevilor sunt vernisate la școală sau în holul Palatului de Cultură Soroca, dar fiind toate închise, vă propunem să le apreciați în galeria fotografică de pe pagina ”Ziarului Nostru”.

          Ludmila Talmazan

PUBLICITATE