Învierea Domnului – sărbătoarea bucuriei

0
171

Paștele este cea mai mare sărbătoare a creștinătății. Învierea Domnului este temelia credinței, este Sărbătoarea care a adus omenirii speranța mântuirii şi a vieții veșnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Mântuitorul nostru. Învierea lui Hristos simbolizează începutul altei vieți, una curată, plină de bunătate și dăruire.

Cuvântul care ne dă putere în fiecare zi este Speranța. Încrederea că împreună, cu ajutorul Domnului, vom depăși toate greutățile. Credința îi face pe oameni mai buni, mai smeriți și mai fericiți, căci omul care crede, nu se va lăsa pradă deznădejdii niciodată. Tradiția spune că în fiecare an, de sărbătorile pascale, gândul bun dăruit celor dragi ne va apropia mai mult unii de ceilalți. Să ne unim spiritele prin urări de bine și rugăciune unul pentru altul. Iertarea, împăcarea și bucuria să domine peste noi toți.

          Conform deciziilor Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, slujba la Învierea Domnului, din acest an, se va săvârși respectând cerințele Comisiei pentru Situații Excepționale. Sfânta Liturghie pascală va avea loc doar cu participarea slujitorilor și a personalului bisericesc, care ajută la oficierea serviciilor divine. Credincioșii mireni sunt îndemnați să înalțe rugăciuni de acasă, având posibilitatea să urmărească slujba praznicală la posturile TV și Radio.

          Bunii părinți ne învață că Paștele a fost și este o sărbătoare de familie și ne îndeamnă să ciocnim un ou în zorii învierii și să zicem cu bucurie „Hristos a Înviat!”. Unii pe alții să ne îmbrățișăm și celor ce ne-au greșit, să iertăm toate, pentru înviere, cântând: Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din mormânturi viață dăruindu-le!

          Dragi cititori, fie ca Sfânta Sărbătoare a Paștelui să vă aducă vouă şi celor dragi sănătate, pace şi liniște, să vă lumineze sufletul şi viața, ocrotindu-vă casele! Hristos a Înviat!

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.