CONCURSUL ZONAL ”CUNOAȘTE-ȚI PARLAMENTUL”

0
95

În incinta Liceului Teoretic ”M.Eminescu” din orașul Drochia s-a desfășurat Concursul zonal ”Cunoaște-ți Parlamentul”, la cea de-a treia ediție, în cadrul căruia și-au dat competiție peste 70 de elevi din nordul țării. Participanții au fost monotorizați de juriu. Tinerii și-au manifestat cunoștințele în domeniul politicii. Cei mai tari s-au dovedit a fi elevii din Drochia.

”Am câștigat concursul ”Cunoaște-ți Parlamentul, – a menționat eleva LT ”M.Eminescu”, Victoria Golovatîi, – Avem emoii foarte mari, deoarece  urmează să mergem la Parlamentul R.Moldova. Desigur, că întrebările au fost dificile, dar noi, echipa din Drochia, ne-am descurcat”

Nu s-au întristat participanții altor echipe și susțin, că este nevoie de mai multă muncă, pentru a atinge succesul.

”Fac parte din echipa ”Imperiul Ocnița”, – susține Nicoleta Vieru, participanta din r-nul Ocnița,- Celelalte echipe sunt mai bine pregătite și noi sperăm, că la anul vom participa în cadrul acestui concurs și ne vom pregăti mult mai bine, mai amplu și mai serios”.

În cadrul jocului au fost îmbinate interacțiunea, sociabilitatea și utilitatea, ceea ce le-a fost pe plac elevilor.

Și Maxim Titelea, participantul din mun.Bălți a menționat, că concursul a fost unul interesant și că este util pentru tineretul de astăzi, pentru a putea cunoaște  mai mult despre Parlamentul din R.Moldova, cât și din alte țări.

12 echipe, fiecare a câte 6 elevi, au fost implicate în cadrul jocului intelectual. Cunoștințele posedate în domeniul politicii, le vor prinde bine tinerilor, dat fiind faptul, că generația de astăzi este pasivă și nu se implică în viața socială și politică a țării.

”În cadrul acestui joc, elevii au avut posibilitatea de a participa în viața politică, de a lua decizii, de a-și promova cunoștințele și competențele în domeniul democrației, drepturilor omului și a unei guvernări democratice – susține d-na Vera Flocea, specialist principal Direcția Educație din r-nul  Drochia. – În cadrul concursului de astăzi pe primul loc s-a clasat din nou  echipa Liceului ”M.Eminescu” și urmează etapa republicană, care va avea loc în incinta Parlamentului R.Moldova. Noi le mulțumim foarte mult elevilor pentru implicare activă și succesul obținut.”

Administrația Liceului ”M.Eminescu” din orașul Drochia este mândră de discipolii săi.

”Istituția noastră a fost selectată ca gazdă, reieșind din faptul, că anul trecut, echipa noastră a participat la acelaș concurs, organizat la Edineț,ocupând primul loc în zona de nord, – a menționat Sergiu Vrabie, directorul LT ”M.Eminescu”, – iar în cadrul concursului republican, au fost apreciați cu locul II. Ne bucurăm, că instituția noastră găzduiește acest eveniment”.

PUBLICITATE