A început dezinfectarea străzilor la Soroca

0
1169

Având în vedere evoluția luptei împotriva COVID-19 și creșterea numărului de infecții, începând cu ziua de astăzi, 16 martie, a fost demarată operaţiunea de spălare și dezinfectare a străzilor din municipiul Soroca cu o soluție pe bază de clor. În acelaşi timp, muncitorii de la Secția de Înverzire și Amenjare acţionează în parcuri şi locuri de joacă, aici sunt dezinfectate balustradele, băncile din parcuri și elementele de la terenurile de joacă. Pentru informarea cetățenilor privind prevenirea infecției, primarul municipiului, Lilia Pilipețchi a venit și cu un mesaj vocal, care este difuzat pe străzile din oraș pe parcursul zilei.

Nu trebuie să ne panicăm, dar trebuie ca fiecare dintre noi să ținem cont de această pandemie și să respectăm o serie de reguli, mai ales cele privind igiena personală, a mâinilor în special, și să evităm aglomerațiile. Trebuie să privim lucrurile cât se poate de serios, să luăm aceste măsuri pentru a împiedica răspândirea COVID-19 . Îi asigurăm pe cetățeni că depunem eforturi pentru a menține un mediu mai sigur, în așa fel încât să fie cât mai puțin afectați de criza generată de acest virus. Dată fiind evoluţia situaţiei în ceea ce priveşte coronavirusul, am impus un program de igienizare a domeniului public, astfel încât spaţiile exterioare să fie cât mai sigure pentru noi, cetăţenii. Desigur şi noi trebuie să fim responsabili şi să respectăm indicaţiile specialiştilor pentru a preveni o eventuală îmbolnăvire, – a precizat primarul, Lilia Pilipețchi.

Începând cu ziua de 16 martie activitatea comercială pe teriroriul municipiului a fost sistată aproape în totalitate, a anunțat Lilia Pilipețchi. Potrivit primarului, de azi sunt închise toate locurile publice, bibliotecile, centrele, magazinele, cu excepția farmaciilor, magazinelor alimentare și a stațiilor PECO.

Angajații magazinelor alimentare au fost atenționați să respecte cu strictețe normele igienice, să își desfășoare activitatea cu măști și mănuși,– a mai menționat Lilia Pilipețchi.

La moment pe teritoriul raionului Soroca au fost confirmate 3 cazuri de COVID -19. Totodată, semne de infecție virală acută, mai prezintă o persoană revenită recent din Franța.

Primăria municipiului Soroca a întreprins mai multe măsuri de prevenire și diminuare a răspândirii virusului COVID-19, pe teritoriul municipiului Soroca. E de menționat faptul, că conform dispoziției primarului, a fost sistată activitatea transportului public în perioada 15 martie – 22 martie inclusiv, au fost închise piețile și spațiile de comerț pentru o perioadă de două săptămâni (16 martie-1 aprilie).  Odată cu stabilirea gradului de alertă „Cod Roșu” la nivel raional, dispoziția primarului mai prevede înterzicerea desfășurării activităților culturale, sistarea activităților centrelor sportive, sălilor de sport, dar și a altor instituții, precum și informarea cetățenilor și agenților economici privind salubrizarea și dezinfectarea spațiilor comune.

PUBLICITATE