23 de cazuri de COVID-19. Viorica Dumbrăveanu: Stați acasă!”

0
90

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a făcut un apel la responsabilitate și a îndemnat cetățenii să stea acasă, pentru a preveni raspândirea infecției cu Coronavirusul de tip nou, în contextul înregistrării cazurilor locale de infectare pe teritoriul țării.

”Vreau să vin cu un mesaj către cetățeni: Stați acasă! Este o măsură de precauție la care am făcut apel în ultimele zile și care sunt sigură că va avea rezultate pozitive dacă ne vom responsabiliza cu toții. Solicit tuturor să se abțină de la contacte cu apropiații și  persoanele terțe. Reiterez necesitatea respectării regimului de autoizolare a persoanelor vârstnice, cu probleme cardiace, respiratorii sau a persoanelor diabetice, care se află în grupurile de risc. Fac apel la solidaritate pentru a ajuta aceste persoane în contextul asigurării cu produse alimentare și alte produse vitale de care au nevoie”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

La ora actuală, în Republica Moldova sunt înregistrate 27 de  cazuri suspecte de infecție cu Coronavirusul de tip nou. 20 de persoane sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorba” și 7 copii sunt internați la Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Starea de sănătate a celor 23 pacienți infectați cu COVID-19 este: 3 pacienți –satisfăcătoare, 1 pacient – critică, 9 pacienți – gravitate medie.

PUBLICITATE