EXAMEN CU FLORI, DANS ŞI CÂNTEC

0
260

Flori, cuvinte de mulțumire, oaspeți dragi sufletului, cântec și dans…. Cu greu dar, dragi cititori, închipuiți-vă – aceste cuvinte se referă la susținerea unui … examen. Mai mult ca atât, examen de stat. Este vorba despre Alexandru Ursu, elev în anul patru, Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”, Soroca, care a susținut examenul de stat cu genericul „Femeia, flacără nemuritoare”.

https://www.facebook.com/1586247704944113/videos/836411636873755/

Alexandru învață la Catedra Regie. Manifestarea din vineri, 6 martie, care a avut loc într-un local din Soroca, a fost o dovadă că Alexandru a învățat bine, a fost receptiv la toate cele predate de către profesorii din colegiu, căci toți au rămas plăcut surprinși de ceea ce au văzut, simțit și trăit la sărbătoare. Asta au  confirmat-o Tatiana Rusnac, directorul adjunct al colegiului, Nina Babii, profesoară de regie,

Vera Selevestr, profesoară, scenaristică, Colegiul de Arte, Tatiana Comendant, profesor, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Grigore Budu, agent economic și alții, care au făcut parte din comisia de examinare. La fel, și-au creat impresii frumoase despre Alexandru și invitații speciali, profesoara Tamara Grițenco și Ludmila Talmazan, șefă a secției literar-dramatice a Teatrul ”V. Apostol”. Impresionați au rămas și veteranii din oraș și raion în frunte cu președintele organizației, Claudia Ivanov. Printre ei, veteranii Elena Bujor, satul Țepilova, Vasile Povar,  Ludmila Sochirca, Eugenia Popa, locuitori ai orașului Soroca, Mihai Pogorevici, Zastînca, Maria Mînzat, satul Şolcani, Eugenia Tinica, satul Rudi și alții.

I-au bucurat cu o evoluare frumoasă pe cei prezenți ansamblul folcloric  „Floare de-nu-mă-uita” cu cântecul  „A venit primăvara”, conducător  Sergiu Ungureanu, ansamblul  „Doredos”, cu cântecul „Cele mai frumoase flori”, conducător Angela Rezuș, ansamblul de dans „Nistrenii”, coregraf Nadejda Gorpin. Au cântat despre mamă Roxana Capbătut și colegul ei de la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”, Ion Gorun. Dna Elena Bujor la fel a adus un omagiu femeilor, interpretând câteva melodii acompaniate la ghitară. Toată sala a susținut-o, cântând  împreună cu ea „Multe mame sunt pe lume”.

Nu și-a putut ascunde emoțiile doamna Larisa Ursu, mama lui Alexandru. Soarta ei s-a împletit într-un tot întreg cu cea a băiatului mai mulți ani în urmă. Femeia are doar cuvinte bune pentru feciorul ei care a crescut ascultător, săritor la nevoie, bun la suflet, emotiv, calități care l-au făcut un tânăr deosebit de talentat. Au asistat la manifestare vicepreședinta raionului, Alla Bordianu, și primarul municipiului Soroca – Lilia Pilipețchi.

”Alexandru este la început de cale în viață, dar succesul îi aparține”, a zis dna Alla Bordianu, felicitându-l pe tânăr, dar și pe toate femeile care erau în sală. Lilia Pilipețchi a menționat că femeia stă la baza tuturor începuturilor. Cu toate că este plăpândă şi firavă, duce toate greutățile vieții. „Când zici „mamă”, zici viață, când zici  „femeie”, spui  Univers. Dacă aveți mame, nu uitați să le ziceți un cuvânt de susținere, să le vizitați”, i-a îndemnat pe toți dna primar. A rostit cuvinte alese pentru Măria sa Mamă, Femeie și tânărul Alexandru. La final, el a oferit o surpriză Organizației veteranilor din raion – loggo-ul organizației, apreciat înalt de membrii veterani. El reprezintă steagul republicii, cetatea, simbolul orașului, un cerc – simbolul unirii, două siluete care reprezintă oamenii în etate. Apropo, Alexandru a elaborat mai multe loggo-uri, inclusiv pe cel al Raionului Soroca.

Elena Țârdea-Spinei

PUBLICITATE