M-am săturat de poveşti!!!

0
348

Elevii de la liceul „Constantin Stere” din Soroca nu scapă niciun moment prielnic care le-ar permite să se salute cu bibliotecarele. O fac din fugă, căci timpul este preţios, mai cu seamă când sunt la recreaţie şi în câteva minute trebuie să mai şi aleagă o carte…

Bibliotecarele de aici, Galina Mazniuc şi Olga Oreşina, s-au deprins să lucreze operativ. Copiii, dând buzna la bibliotecă la recreaţie, oricât ar fi de mulţi, numaidecât iese cu câte o carte strânsă la piept… Fie timpul oricât de limitat!
Imaginea băiatului din fotografie este una făcută chiar la recreaţia mare, când, preţ de câteva clipe, sala de citire a devenit arhiplină… În mare parte erau cei din clasele primare… Roman, căci despre el merge vorba, este elev în clasa a patra “A”. Într-o zi, venind la bibliotecă, i-a cerut doamnei Galina o carte serioasă.
– M-am săturat de poveşti! – a zis el. – Daţi-mi o carte mai serioasă!
Bibliotecara nu a stat mult pe gânduri şi i-a propus unul din numerele proaspete ale revistei “Oastea Moldovei”. Anume acel moment a şi fost surprins de aparatul de fotografiat.
– Roman a răsfoit cu mare interes revista, – îşi aminteşte d-na Galina. – Chiar a cerut una şi acasă… A rămas impresionat de articolul despre Academia militară din Chişinău… Mi-a povestit, mai târziu, că şi-ar dori să devină militar. Ca să-i aprofundez cunoştinţele în domeniul dat, i-am propus şi cartea „Tradiţii militare” .
De atunci, Roman, se vede un militar sadea în viitor. Practică sportul. Gimnastica de dimineaţă a devenit pentru el mai mult decât o obişnuinţă, o adevărată necesitate.

Uite aşa, o carte recomandată corect, poate să devină marcantă pentru un copil.
Elena Tirdea-Spinei

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.