Creațiile elevelor sorocene printre cele „101 basme româneşti”

0
395

Elevele Liceului Teoretic “Petru Rareș”din Soroca și-au lăsat amprenta lor creativă în cele „101 basme româneşti, scrise de copii”. Volumul „101 Basme Româneşti”, sunt basme născute din imaginaţia extraordinară a copiilor. Astfel, Iuliana Iscra, Victoria Zabolotnîi, Cornelia Haric și Anghelina Bujor, eleve a clasei a VII-a, ghidate de profesoara de limbă și literatură română, Lucia Bunescu, au obținut performanțele în cadrul concursului, reușind astfel să se afirme ca scriitori începători.
Basmele au fost scrise pe durata vacanţei de vară în cadrul atelierelor de scriere şi ilustrare creative. În cadrul antrenamentelor de scriere creativă, copiii și-au dezvoltat capacitățile de a compune, și-au perfectat stilul scrierii, imaginația, contribuind astfel la stimularea gândirii flexibile, la descoperirea talentului de a improviza și a-și aranja în ordine ideile. Prin organizarea atelierelor s-a lucrat la crearea basmelor, dar și la ilustrarea creativă, copiii fiind îndrumați și coordonați de scriitori.

Proiectul „101 basme româneşti”, este menit să dea aripi micilor scriitori şi să le reamintească de valori şi modele. Acesta  este un proiect dedicat preadolescenţilor, derulat la Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi, în paralel, la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” din Chişinău.
Copiii au primit primele exemplare tipărite ale volumului, precum şi o diplomă care le atestă calitatea de mic scriitor.

PUBLICITATE