Au interzis telefoanele mobile în școală. Care este reacția elevilor?

0
327

Folosirea smartphone-lor în timpul orelor duc la crearea dificultăților în procesul de studiu, spun pedagogii. În acest sens, într-un liceu din Vulcănești a fost găsită o soluție funcțională. În regulamentul liceului este specificat că elevul nu trebuie să vină la școală cu telefonul mobil.

Astfel, fiecare dimineață elevii predau telefoanele dirigintei  în cutii speciale și le i-au după finisarea orelor. Directorul liceului ”Luceafărul” afirmă că această metodă permite ca elevii să fie mai atenți în timpul procesului de studiu dar nu să se joace în diverse jocuri pe telefon.

”Fiecare dimineață dirigintele stringe toate telefoanele și le întoarce după finisarea orelor. Sunt copii care vin la studii din sate, ei au nevoie de telefoane. Dar problema nu este în telefon, dar în aceea că copiii folosesc smartphone-le pentru distracții. Când au apărut telefoanele mobile în masă, noi am început să reacționăm, pentru că au apărut diverse probleme, au început să dispară telefoane, diverse situații. Vreau să vă spun că telefoanele doar sustrag în procesul de studiu. Astăzi pentru soluționarea acestei probleme trbuie luate măsuri la nivel de minister, trebuie de reglementat situația.”, a declarat directorul liceului Serghei Kilimicenco.

Părerile elevilor sunt diferite. Unii consideră această idee corectă deoarece înainte în timpul orelor nu se foloseau telefoanele. Alții sunt categoric împotrivă regulilor puse de către liceu și consideră că în secolul informațional această este o necesitate și un beneficiu în procesul de studiu.

”Părinții îmi permit să îl iau cu mine la școală. După ore eu ăi sun, îi preîntîmpin când am nevoie undeva să mă duc. Îl țin închis în geantă, dacă profesorii nu le adună, pentru alte motive nu am ce îl folosi la școală”.

”Înainte telefoanele le luam doar pentru a face apeluri. Dar de anul trecut de când am devenit mai mari începem să îl folosim pentru a afla ceva nou. Acum folosim cărțile, caietele, metodele acestea mai vechi”.
„În timpul orelor nu facem fotografii, dar câteodată navigăm în rețelele sociale în timpul orelor. Când sunt luate telefoanele mă simt altfel, parcă ceva nu-mi ajunge”.

În liceul ”Luceafărul” din Vulcănești studiază 317 copii.

Sursa: www.ziuadeazi.md: tradus de pe site-ul gagauzinfo.md

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.