Noi inițiative de conlucrare în activitatea autorităților publice

0
497

Recent, s-a desfășurat ședința comună de lucru a președintelui raionului Soroca, Veaceslav Rusnac și a șefului Oficiului teritorial Soroca al Cancelariei de Stat, Larisa Celac, cu șefii serviciilor publice descentralizate, desconcentrate, primarii comunelor, satelor și funcționarii publici din aparatul președintelui raionului.
În ordinea de zi au fost incluse chestiuni cu privire la încasarea restanțelor la impozitul pentru bunurile imobiliare și munca neremunerată în folosul comunității. Totodată au fost prezentate note informative cu privire la hotărârea Guvernului nr.75 din 23.05.2018, prevederile legislației medicale pentru anul 2020 cât și serviciile oferite de portalul cnas.gov.md, E-CERERE, statutul certificatului medical, calculatorul vârstei de pensionare. A fost adus în discuție faptul că începând cu data 01.01.2020 la reexaminarea pensiilor, se solicită receptivitatea factorilor implicați în eliberarea documentelor de arhivă cât și respectarea Legii nr.133 din 08.07.2011 cu privire la protecția datelor cu caracter personal.
S-au abordat mai multe subiecte spre realizare iar una dintre acțiunile de susținere de către Președintelui raionului Soroca a autorităților locale de nivelul I, se enumără și efectuarea vizitelor de lucru în teritoriu, pentru analiza principalelor probleme locale şi generarea de soluţii fezabile, cu planuri clare de realizare a acestora, în vederea sporirii eficienţei şi responsabilizării administraţiei publice în raport cu populaţia.

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.