Micii ecologiști înverzesc orașul

0
460

Energici, pozitivi și echipați cu mănuși, copiii grupei pregătitoare a Instituției Preșcolare „Cheița de aur” din Soroca au plantat copăcei în curtea grădiniței. Văzând că le-au rămas mulți puieți, au extins activitatea și în locuri verzi din afara ei. Acțiunea a avut loc în colaborare cu Serviciul de Amenajare și Înverzire Soroca care au ajutat cu apă, colectarea gunoiului și chiar săpatul gropilor pentru sădit.

”Am realizat cu succes proiectul ”Ecologiștii”, care a avut ca scop educarea ecologică a copiilor prin acțiuni de înverzire a spațiilor grădiniței, spune doamna directoare Olga Corbu. În cadrul acestuia au participat părinții care au fost foarte receptivi şi au venit cu donația de multiple specii de arbori. Copiii nu numai au făcut o acțiune frumoasă, dar şi au văzut exemplul maturilor implicați, ceea ce sperăm, pe viitor,  îi va responsabiliza şi la va forma o poziție civică activă pentru păstrarea mediului înconjurător. Mulțumim Serviciul de Amenajare și Înverzire Soroca, în persoana dlui Patrașcu Alexei, pentru implicare nemijlocită. A fost o experiență frumoasă pentru copii, dar şi pentru noi, maturii, care ne-am simțit satisfăcuți prin faptul că am înverzit un pic mediul orașului nostru. Cineva dintre colegi chiar a menționat că în viață a realizat multe fapte bune, dar nu a sădit nici un copac şi acuma se simte împlinit.”

La finalul activității, copiii au făcut o fotografie comună în care au apreciat cu un ”dislike” mare acțiunea acelor trecători care aruncă gunoiul poluând orașul și au îndemnat cetățenii să le urmeze exemplul: ”Să respirăm aer curat! Să păstrăm curățenia! Să avem un oraș frumos!”

Amintim că la 26 Octombrie, în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Înverzirii Plaiului, când sunt organizate ample activități de salubrizare, amenajare și plantare a arborilor și arbuștilor, amenajare a fâșiilor și pasajelor din preajma drumurilor și a bazinelor acvatice.

Ludmila Talmazan

PUBLICITATE