Nu aduce anul ce aduce ceasul

0
116
Poza simbol

Alex a venit în viața Alinei neașteptat. L-a văzut la televizor. Frumos la chip. Frumos la suflet după felul cum vorbea. Era invitatul unei emisiuni matinale, ce reflecta o campanie umanitară în care era implicat și el. De cum l-a văzut și l-a auzit vorbind, a fost cuprinsă de emoții. Îl asculta și înghițea în sec. Îi sorbea fiecare cuvânt.
Alina abia își revenea din despărțirea de iubitul cu care se aflase trei ani într-o relație de dragoste. I-a suportat infidelitatea, așteptând ziua la care visa să îmbrace rochia de mireasă. Dar ziua aceea nu a mai venit. Iubitul căzuse pradă farmecelor unei brunete și a anunțat-o franc: „Nu te supăra, dar o să te părăsesc! Iubesc o altă femeie. Pentru ea am toată dragostea mea. Pe tine nu te mai iubesc. De fapt nici nu știu dacă te-am iubit vreodată…”.

Se credea cea mai nenorocită de pe pământ

Anunțul a venit ca un cutremur peste sufletul ei de om cu frică de Dumnezeu și iubire de oameni. Pentru a doua oară universul ei s-a prăbușit. Gustase din acest amar în anii de studenție, când băiatul la care ținea foarte mult o părăsise pentru o altă domnișoară. Atunci n-a plâns. Acum, însă își plângea de milă, crezându-se cea mai nenorocită de pe pământ. „Sunt o fată fără noroc în dragoste. Nu cred că o să întâlnesc vreodată omul, care să mă înțeleagă și să mă iubească. Am impresia că alunec într-o prăpastie fără fund.”, îi spunea printre lacrimi celei mai bune prietene. Prietena s-a răstit la ea: „Nu fi proastă! Fii puternică! Ștergeți lacrimile și uite-te în oglindă! Ești frumoasă, deșteaptă, ai un loc de muncă. Ce mai vrei? Ți-a dat Dumnezeu cu vârf și îndesat. N-a fost să fie al tău și gata! Ce-i al tău e pus deoparte. Cu capul sus, înainte! Sunt sigură că cineva abia așteaptă să te cunoască și să te țină strâns în brațe.” Ușor de zis, mai greu de înfăptuit pentru cel care suferă din dragoste. Cu aripile frânte și golul lăsat în suflet, Alina era purtată de tot felul de gânduri, nu se putea concentra la nimic. Vedea doar negru în jur. Ca să nu ajungă la depresie a doua zi prietena a scos-o din casă, au mers la cinema, s-au plimbat. Acasă au privit la televizor un film artistic cu final fericit, în care eroina exact ca și ea trecuse prin două eșecuri în dragoste. În altă seară a privit ea singură un film. Apoi a luat în mână un roman de dragoste pe care nu l-a lăsat până după miezul nopții. Cu fiecare carte citită, sau film vizionat se simțea mai bine. Zilnic a început să urmărească emisiunile matinale.

Facebook-ul – prologul căsătoriei

Și iată că a venit dimineața cu matinalul care i-a trezit fiori. Invitatul emisiunii, Alex, i-a pătruns în minte și în suflet din prima secundă. Vorbea elegant, cu suflet, cu înțelepciune. Plin de voie bună, luminos, parcă o lua și pe ea de mână și o ajuta să iasă la limanul plin de lumină și speranță. A rămas profund impresionată de acest om. După emisiune l-a căutat pe FACEBOOK. S-au împrietenit, își scriau mesaje și comentarii la postări, întrețineau discuții. Așa a aflat că nu era însurat, că muncea la un magazin de materiale de construcție, că scria poezii și că îi plăcea să se implice în campaniile umanitare. Trecuseră aproape două luni de prietenie pe Facebook. Alina aștepta să-i propună o întâlnire pe viu, s-o scoată în oraș, dar el nu zicea nimic. (Trebuie să vă spun că locuiau amândoi în orașul Bălți).
Să facă ea primul pas îi era oarecum. S-au gândit, au chibzuit împreună cu prietena sa și au hotărât să-l invite acasă sub pretextul că trebuie schimbată ușa de la camera de baie și are nevoie de sfatul specialistului în alegerea ușii noi. Și l-a invitat. I-a răspuns scurt: „Bine!”. Alina îl aștepta cu sufletul la gură și cu masa pusă. Dar nu a venit el, ci un coleg de-al lui. Acesta i-a lămurit ce și cum și a plecat, iar peste o zi tot el a venit și a instalat ușă nouă. „Nici lui Alex nu-i sunt pe plac. De ce oare mă ignorează? Nu i-o fi plăcut cum gândesc, cum vorbesc, sau poate comentariile, postările mele nu-i plac?”, s-a gândit cu tristețe. „Nu te da bătută! Mai încearcă! Invită-l la seara noastră de romanțe”, a sfătuit-o prietena. ( Alina muncește în calitate de profesoară și face parte dintr-un club al femeilor, care organizează diferite activități culturale) L-a invitat, dar și de astă dată a refuzat-o. I-a spus că nu poate, pentru că pleacă la țară să-și viziteze bunica bolnavă. Dacă a văzut fata îndrăgostită că nu și nu, a încercat să-l scoată din cap, dar nu și din prietenii de pe Facebook. Alunga gândurile în care se vedea alături de el la altar și continua să întrețină discuții despre viață, cărțile citite, problemele din societate.

O urmărea de la distanță fără ca ea să știe

Să fi trecut așa vreo 10 luni. Dar vorba proverbului „Nu aduce anul ce aduce ceasul”. Când tocmai se părea că un alt bărbat era gata să intre în viața ei s-a întâmplat minunea. Într-o zi de sâmbătă Alina cu noul prieten s-a dus la o petrecere într-un restaurant. (Acest nou prieten nu era decât complicele lui Alex) În timp ce s-au așezat cu toții la masă, a rămas fără grai. În fața ei pe cine credeți că a văzut? Pe Alex. În suflet s-au trezit sentimentele. Obrajii îi ardeau, cuvintele se lăsau nerostite. Alex, care în tot acest timp de la cunoștința lor pe Facebook a urmărit-o de la distanță fără ca ea să știe, i-a spus: „Ți-am rămas dator, Alina. Nu am venit atunci când m-ai chemat. Astăzi am hotărât să-ți întorc datoria, organizând această petrecere. Vreau să știi că aici și acum tu ești Regina Balului. Așa am considerat eu că e frumos să ne cunoaștem, privindu-ne în ochi”. S-a întors, a luat buchetul de flori de pe masa de alături și i l-a înmânat cu sărutări de mâini. Din ziua aceea s-a așezat peste sufletele lor o iubire pătimașă, cu planuri și promisiuni pentru viitor. Și așa ca într-o poveste frumoasă a urmat cererea în căsătorie, apoi nunta, apoi cei trei copii-un băiat și două fetițe gemene.
Am fost curioasă să aflu de la Alina cum i-a făcut cererea în căsătorie. „M-a cerut de soție simplu. Fără scenarii de tot felul în aer sau pe apă. Rămăsesem însărcinată. I-am spus noutatea într-o frumoasă seară de toamnă în timp ce ne plimbam prin parc. El s-a oprit, m-a privit cu bucurie, m-a ridicat în brațe și m-a rotit până m-au luat amețelile. Apoi m-a așezat frumușel pe banca de alături ca să nu cad, a îngenuncheat în fața mea, mi-a luat mâinile într-ale lui și mi-a spus din inimă: « Hai să mergem mai departe cu visul. Vreai să fii soția mea? » Bucuroasă i-am răspuns Da! Iar el a continuat: „Inelul o să ți-l pun pe deget duminică la biserică, în fața icoanelor. Nu am fost pregătit pentru acest moment”. Și iată de 7 ani suntem împreună. Este extraordinar să ai un om lângă tine așa cum este Alex: delicat și atent, cald și puternic, generos și frumos la suflet, dar și la chip”. Iar Alex a adăugat: „Am un gând de recunoștință pentru Dumnezeu pentru că mi-a trimis-o în cale pe Alina, dar și pentru Facebook, care ne-a împrietenit. Am avut conexiunea cu ea de la început. Ea este lumina căminului nostru. A crescut cu mamă vitregă, nu i-a fost ușor. De aceea mă strădui să fac tot ce pot ca s-o văd liniștită și fericită. Iar tot ce facem împreună, împărțim cu Dumnezeu, care ne aduce pace în suflet, succes, sănătate”.

Nina Neculce

PUBLICITATE