Marina Lefter – cel mai bun profesor de limba și literatura română pe anul 2018

0
457

”În această țară, în care Limba Română este asemenea unui Crist răstignit, noi, profesorii de limbă și literatură, suntem purtătorii de cuvânt ai lui Dumnezeu.” Final emotiv al discursului profesoarei Liceului Teoretic „B.P. Hasdeu” din orașul Drochia, Marina Lefter, ținut cu ocazia decorării sale cu medalia și premiul ”Prof. Parfenie Guțu”.

Pentru merite deosebite în activitatea de predare este numită cel mai bun profesor de limba și literatura română pe anul 2018. Premiul a fost decernat de către academicianul Mihai Cimpoi, la Soroca, în cadrul celei de-a VI-a ediție a Universității Populare de Vară ”C. Stere”.

Profesoară cu grad didactic superior, Marina Lefter, și-a început activitatea profesională în 2001. Până în 2018 a predat în Gimnaziul din s. Țarigrad, apoi în Drochia. Anul trecut a luat locul I la Concursul internațional de Lectură și Creație „Pro Lectura, 2018”.

Elevii ei sunt premianți la cele mai importante concursuri și olimpiade republicane și internaționale. Înainte de toate, își învață discipolii să iubească Limba Română și organizează, periodic, întâlniri cu scriitori și alte personalități notorii – modele de urmat pentru tânăra generație. Camelia Cornea elevă din Țarigrad confirmă: ”Doamna profesoară a încercat mereu să ne ofere lecții de viață prin fiecare oră de limba și literatura română”.

Ludmila Talmazan

PUBLICITATE