Consecințele și prejudiciile ploilor la Soroca

0
1869
Foto: DSE

În urma ploilor abundente înregistrate pe teritoriul ţării în perioada 29 mai  – 5 iunie mai multe localități din ţară au fost afectate. Potrivit DSE Soroca, la  Bulboci a fost afectat peste 1km drum  local, iar două case şi mai multe beciuri au fost inundate. La Cremenciug au fost înregistrate prejudicii în sectorul privat, aici viiturile de apă au dus în râul Nistru o tonă de porumb, 7 metri cubi de lemne de foc și 10 găini.  La Rublenița de pe un frigider au fost distruse 60 foi de ardezie, iar în satul Egoreni au fost deteriorați 20 de mii 500 metri de furtun pentru irigarea a precizat ofiţerul PC al DSE Soroca,  Eugeniu Doga.

Totodată în mai  multe localități precipitaţiile au deteriorat drumuri și terenuri agricole. Pe rețelele de socializare au fost postate mai multe imagini din satele Căinarii Vechi, Bulboci și Vădeni, unde apa a acoperit mai multe drumuri și grădini. În raionul Soroca, atât la nivel de primării cât și la nivel de raion s-au convocat ședințe extraordinare pentru evaluarea situației și estimarea prejudiciilor materiale. Astfel, potrivit datelor oferite de consiliul raional prejudiciul cauzat, în urma ploilor constituie circa 12mln.908 mii lei. Preşedintele raionului, Ghenadie Muntean a solicitat primarilor, mobilizarea şi implicarea în soluţionarea problemelor apărute prin localităţile din raion.

Totodată reprezentanții DSE Soroca atenționează autoritățile locale și agenții economici ca să întreprindă măsuri de  monitorizare a barajelor bazinelor acvatice și curățarea canalelor de evacuare a apei în teritoriu. Potrivit meteorologilor și astăzi vor cădea ploi cu descărcări electrice, însoţite pe alocuri de grindină. 

PUBLICITATE