Un proiectil din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, găsit la Soroca

0
903

Un proiectil din timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost găsit în centrul municipiului Soroca, de niște localnici care efectuau săpături  pentru o fântînă de canalizare în zonă.

Specialistul PC al DSE Soroca, Eugen Doga, a specificat pentru Ziarul Nostru, că obuzul a fost găsit la data de 16 mai, pe strada Munteniei, în regiunea fostului cinematograf Dacia, la o adîncime de 2, 5 metri. Potrivit specialiștilor, proiectilul de artilerie, cu un calibru de 100 milimetri, prezenta un real pericol și în orice moment putea să exploadeze. Zona a fost încercuită, iar la fața locului s-a deplasat o echipă de geniști a forțelor armate, care au ridicat obiectul. Ulterior elementul de muniție a fost nimicit într-o carieră de pe teritoriul raionului Soroca.

DSE Soroca atenționează, că în cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, cetățenii sunt rugaţi să anunțe autorităţile locale sau să apeleze 112. Este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau a altor componente.

PUBLICITATE