Școală mai interesantă și mai distractivă la Ștefănești

0
285

Copiii au nevoie de o școală atractivă, de un mediu de învățare, care pune accent pe gândirea critică și rezolvarea problemelor, pe aplicarea de tehnologii. Astfel de proiect  “Clasa viitorului” este implimentat și în liceul din satul Ștefănești. În Clasa Viitorului sunt utilizate peste 30 de tipuri de tehnologii printre care echipamente digitale educaționale precum ecrane interactive SMART, seturi de robotică, imprimante 3D, drone, laboratoare digitale, senzori, microcircuite, ochelari VR, camere panoramice, dispozitive și sisteme pentru casa inteligentă, etc. Acestea permit explicarea fenomenelor și a conceptelor din fizică, chimie, biologie, istorie, matematică, informatică, dar și dezvoltă creativitatea, găndirea critică, capacitatea de a rezolva probleme și abilitatea de lucru în echipă.

Clasa Vitorului contribuie la transformarea sistemului educațional din țară, subliniind importanța domeniilor științifice, tehnologice, inginerie, arte, antreprenoriat, și dezvoltând abilități și competențe necesare secolului XXI. De la lansarea proiectului pilot Clasa Viitorului peste 2500 de elevi din țară au experimentat o altfel de școală și un mod interactiv de a învăța.

Clasa Viitorului este un proiect pilot care are drept scop transformarea digitală a educației din Moldova. Parteneri, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, USAID, Guvernul Suediei, UKAid, Fundația Orange Moldova.

PUBLICITATE