Substanțe narcotice, depistate în urma perchezițiilor la Soroca și Otaci (Video)

0
184

La mai multe adrese din  orașul Otaci și localități ale raionului Soroca au fost efectuate percheziții privind documentarea unui grup de persoane, care este bănuit că ar comercializa, păstra și transporta substanțe narcotice, inclusiv peste frontiera de stat.

Potrivit informațiilor, bărbații – cetățeni ai Republicii Moldova acționau după un plan bine determinat, ale căror ilegalități cad sub incidența art.217 al.2 și art.248 al.2 al CP al RM. Astfel, în rezultatul măsurilor speciale de documentare au fost stabilite mai multe adrese unde ar fi păstrate substanțe narcotice/psihotrope și pregătite pentru comercializare, referințe prin care s-a și autorizat percheziții la domiciliile respective. În timpul descinderilor, la una din adrese bănuiții au încercat să fugă de la fața locului, însă fără reușită.

Foto – Video:border.gov.md

În consecință, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte și substanțe semipreparate care ar fi interzise, cât și ridicate conform procedurii legale peste 200 gr. de masă vegetală, asemănătoare cu marijuana și o cantitate de aproximativ 130 gr. de hașiș. La fel, la adresele date au fost identificate locuri special amenajate, care păstrau urme de confecționare a substanțelor nepermise.

Obiectele ridicate urmează a fi supuse unei expertize pentru stabilirea componenței chimice. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecţii riscă până la 10 ani de închisoare.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.