Încălțăminte ortopedică pentru 80 de pacienți din Dondușeni

0
231

Specialiștii Întreprinderii de Stat „Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare” (CREPOR) ,  au acordat asistență protetico-ortopedică pentru 80 pacienți din raionul Dondușeni. Echipa medico-tehnică a recepţionat comenzile pentru confecţionarea încălțămintei ortopedice și a mijloacelor ajutătoare tehnice, oferind indicaţii medicale necesare pentru prescrierea acestora.

Încălțămintea confecționată în cadrul CREPOR este destinată atât copiilor, cât şi adulților, persoane cu grad de dizabilitate și pensionari pentru limita de vârstă. Încălţămintea se prescrie şi se eliberează tuturor beneficiarilor în mod gratuit; contra plată; cu achitarea integrală a preţului acesteia și cu reducere a preţului de 50 la sută, în dependență de cauza și gradul de dizabilitate.

  • Aceste acțiuni ridică nivelul de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități, ce garantează posibilitatea participării lor în toate domeniile vieții, la un nivel identic cu ceilalți membri ai societății”,- susțin medicii specialişti.

Locuitorii raionului Dondușeni care vor beneficia de acest ajutor, sunt mulțumiți pentru contribuția nemijlocită la ușurarea deplasărilor motorice.

PUBLICITATE