Conferința Pedagogică Raională ”Împreună pentru educație și calitate”, Soroca, 2018.”

0
231

Tradițional, la început de an școlar, are loc Conferința Pedagogilor organizată de Direcția de Învățământ Soroca. Astăzi, în incinta Palatului de Cultură, evenimentul s-a derulat sub genericul ”Împreună pentru educația de calitate”. În haine de sărbătoare, cu chipuri luminate și pline de răbdare și înțelepciune, așa cum numai profesorii se pot prezenta în orice vremuri, bune sau grele, cu demnitate și speranță, așa au fost văzuți și astăzi, mult stimații noștri pedagogi. Sunt multe și greu de rezolvat problemele prin care sunt nevoiți a trece, dar îi încurajează rezultatele frumoase ale muncii lor. La conferinţă au fost prezenţi numeroși profesori, educatori, bibliotecari, ziariști şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale. În calitate de oaspete de onoare a participat doamna Monica Babuc, ministru al Educației, Culturii și Cercetării.

Conferința a debutat cu raportul doamnei Mușenco Angela, șef adjunct al Direcției de Învățământ Soroca, cu tema ” Calitatea sistemului educațional raional. Realizări și perspective”. Participanții au identificat problemele actuale existente în domeniul educațional și au înaintat unele soluții pentru lichidarea acestora, de asemenea, au fost prezentate mai multe rapoarte privind rezultatele dezbaterilor atelierelor pedagogice organizate în diverse instituții de învățământ.

Conferința Pedagogică Raională ”Împreună pentru educație și calitate”. A. Mușenco

Fragment din raportul ”Calitatea sistemului educațional raional, realizări și perspective” prezentat de doamna Mușenco Angela, șef adjunct Direcția de Învățământ, Soroca, în cadrul Conferinței Pedagogice Raionale ”Împreună pentru educație și calitate”

Posted by Ziarul Nostru on Wednesday, September 12, 2018

Vicepreședintele raionului Soroca, Nicuța Vladimir a premiat învingătorii concursului raional ”Cea mai pregătită instituție pentru noul an de studii”. Instituțiile de educație timpurie: Locul III – Instituția de Educație timpurie din s. Zastînca. Locul II – Instituția de Educație timpurie Nr. 17 din municipiul Soroca. Locul I – Instituția de Educație timpurie din s. Vasilcău. Școli primare, grădinițe: Locul II – Școala primară, grădiniță din s. Slobozia Nouă. Locul I – Școala primară, grădiniță ”Veniamin Apostol” din s. Dubna. Locul I – Școala primară din s. Ocolina. Gimnazii: Locul III – Gimnaziul din s. Regina Maria. Locul II – Gimnaziul din s. Schineni. Locul I – Gimnaziul din Bădiceni. Licee: Locul III – Liceul teoretic ”Al. Pușkin”. Locul II – Liceul Teoretic ”Petru Rareș”. Locul I – Liceul Teoretic ”Ion Creangă”. Au fost aduse sincere mulțumiri tuturor pedagogilor pentru efortul nobil de educare a tinerei generații, cu urări de sănătate și speranță spre unui viitor frumos. Articolul integral cu opinii și detalii importante de la eveniment, va fi publicat în următorul număr al Ziarului Nostru.

Ludmila Talmazan

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.

*

code