Salvatorii și pompierii amintesc copiilor regulile de Securitate

0
267

Pompierii și salvatorii continuă să meargă la taberele de odihnă pentru copii, pentru a aminti atît copiilor, dar și cadrelor didactice despre normele de securitate, pentru a evita situațiile excepționale cu pericol pentru viață. La data de 8 august, de vizita pompierilor s-au bucurat copiii, care se odihnesc la tabăra la Dumbrava, din satul Volovita, raionul Soroca. Mai mult, salvatorii și pompierii le-au organizat diferite concursuri și jocuri de profil, pentru a dezvolta celor tineri spiritul de echipă și rezistență, pentru a face față în cazuri reale de pericol. Pentru a da instruirii spirit interactiv,copiii au avut posibilitate să cunoască mai îndeaproape autospecialele, să îmbrace costumele pompierilor, să  țină furtunurile cu apă, să simuleze stingerea unui incendiu și lichidarea focarelor cu ajutorul stingătoarelor.

Pe lîngă regulile de respectare antiincendiară și  despre bazele securității, Salvatorii au amintit copiilor despre regulile la scăldat. Angajații DSE au organizat aplicații practice în bazinul din tabără și au prezentat copiilor metodele principale de extragere și resuscitare a persoanelor în caz de înec.

La activitate au participat și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Soroca, alături de bunicii grijulii, care alături de salvatori au vorbit copiilor despre principalele reguli de securitate și au distribuit pliante informative.

Aceste acțiuni vin să completeze șirul de campanii de instruire a tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții și salvării de vieți omenești.  Acțiunea are drept scop promovarea siguranței în rândul copiilor și prevenirea riscurilor în vacanța de vară.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.