Oportunitate pentru elevi: Își dezvoltă capacitățile la matematică și se odihnesc

0
406
Foto: Direcția Învățământ Soroca

Patruzeci de elevi, din trei localități din România și  din Soroca, participă în perioada 5-14 august la tabără internațională de vară  „Matematica fără frontiere”, care se desfășoară la Soroca. Proiectul își propune dezvoltarea capacităților copiilor pentru studiul matematicii competitive. Astfel, în această perioadă copii participă la ateliere de instruire care au loc în liceele din oraș, dar totodată se bucură și de odihnă la tabăra pentru copii “La Dumbrava”, din satul Volovița.

  • Sperăm că acești copii vor avea parte de un schimb de experiențe destul de bogat. Acest fapt va determina ca și elevii noștri să vadă ce nivel de matematică se face în România. În plus și profesorii noștri și profesorii din România își vor împărtăși noile idei ce țin de matematica competitivă, a menționat Vasile Baș, director L.T. „Constantin Stere”, Soroca. Cei 15 elevi vrânceni de gimnaziu, din Focșani, Paltin și Vulturu și trei profesori însoțitori au venit la Soroca, la invitația Consiliul Raional Soroca, Direcției învățământ, în cadrul proiectului „Matematica fără frontiere”. La fel ca și profesorii soroceni, pedagogii din România speră că această experiență va fi una utilă atît pentru elevi cât și pentru profesori.
  • Dacă activitățile specifice pentru noi, pentru pedagogi, cercuri pedagogice, conferințe internaționale, le-am derulat și în România și în republica Moldova, acum suntem cu acei copii cărora le place matematica, la Soroca. Sperăm ca aici copiii să învețe, să vadă, să observe alte lucruri împreună cu colegii lor de la Soroca, a spus Ionel Tătaru, profesor de matematică, Școala Gimnazială „Paltin” România.
  • Elevii rezolvă probleme de olimpiadă, alături de profesori cu experiență, cu grad didactic superior. Sperăm să fie o școală bună în vederea pregătrii elevilor pentru diferite concursuri la nivel raional și republican, a precizat Victor Iavorschi, profesor de matematică L.T. „Constantin Stere”, Soroca. Potrivit șefei adjunct a Direcției Învățământ Soroca, Angela Mușenco, intenția de a crea această tabără a apărut încă în luna noiembrie a anului trecut, în cadrul unei conferințe internaționale la Focșani.  În cadrul vizitei, a fost semnat un Protocol de Parteneriat Internaţional între Direcţia  Învățământ Soroca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, avînd ca obiectiv colaborarea interinstituţională, în vederea organizării şi desfăşurării în comun a unor proiecte/activităţi educaţionale, care să contribuie la formarea şi dezvoltarea personalităţii elevilor.
  • Ideea taberei de vară „Matematica fără frontiere” s-a născut la Focșani în luna noiembrie, la o conferință internațională. Ideea a fost susținută la nivel local de către președintele raionului domnul Ghenadie Muntean, directorul taberei și directorii liceelor, unde sunt desfășurate atelierele de matematică, a adăugat Angela Mușenco, șef adjunct al Direcției Învățământ Soroca. Pentru a saluta oaspeții din România, au efectuat o vizită la tabăra  “La Dumbrava” președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean și vicepreședinte Vladimir Nicuță.

Scopul acestui proiect este sensibilizarea tinerilor faţă de pricipalele subiecte de interes general, care necesită, în vederea rezolvării lor, atât un efort susţinut coerent de studiu, cât şi calităţi speciale precum: capacitatea de lucru în echipe interdisciplinare, naţionale şi internaţionale, vizând, în acelaşi timp, atât elevi, cât şi profesori. La tabăra de vară  „Matematica fără frontiere”, participă 15 elevi din România și 25 din Soroca.

Foto: Direcția Învățământ Soroca

 

PUBLICITATE