Vacanță utilă pentru copii din tabăra ,,La Dumbrava”

0
501

Copiii din tabăra de odihnă pentru copii ,,La Dumbrava” din raionul Soroca, au parte de o vacanță frumoasă. Pe lîngă activitățile care se desfășoară în tabără, aceștia mai sunt instruiți de polițiști despre drepturile și siguranța lor. Astfel, astăzi, 27 iulie, de către  angajații SSP ai Inspectoratului de Poliție Soroca, vice-președintele proiectului ,, Bunicii Grijulii”, Pelaghia Buruian și împreună cu educatorii taberei au fost desfășurate mai multe activitați informative pentru cei 3000 de copii care se odihnesc în tabără, care totodată au sărbătorit ,,Ziua Tradiției”.

În cadrul acestei activități, copiii au fost familiarizați cu drepturile copilului, regulile de comportare acasă în societate, despre pericolul abandonului taberei de odihnă în care se află la moment, siguranța personală și a bunurilor personale, siguranța la traficul rutier, precum și siguranța în mediul on-line.

De asemenea copiii au fost sensibilizați despre consecințele situațiilor cu caracter excepțional (cazuri de înec, incendii și electrocutări), despre măsurile de securitate, riscurile la care pot fi expuși în timpul scăldatului, fiindu-le oferite pliante informative cu diverse informații utile.

PUBLICITATE