Prins de polițiști în timp ce transporta spre comercializare băuturi alcoolice fără acte de proveniență

0
149
Foto: politia.md

Ofițerii de investigarea fraudelor economice din cadrul Inspectoratului de poliție Florești, au depistat în interiorul unui automobil 100 de sticle cu băuturi alcoolice, cu semne de falsificare.  Automobilul a fost stopat de oamenii legii în seara zilei de 27 iunie curent, pe traseul național ce trece prin satul Prodănești, la volanul căruia se afla un bărbat de 29 de ani, originar din satul Cocieri, raionul Dubăsari. Ca urmare a cercetării la fața locului,  polițiștii au depistat în interiorul  mijlocului de transport mai multe cutii cu  sticle de 0,5 litri cu coniac în asortiment, în valoare totală de 10 000 mii lei.

La solicitarea polițiștilor de a prezenta actele necesare, proprietarul mărfii nu a putut prezenta careva documente care ar demonstra proveniența și calitatea mărfii. Bărbatul le-a mai declarat forțelor de ordine că produsele alcoolice urmau să fie comercializate pe teritoriul raionului Șoldănești.

Produsele au fost ridicate pentru a fi supuse unei expertize specializate, în urma căreia, dacă se va dovedi vinovăția bărbatului de transportarea ilegală a mărfii, acesta riscă amendă de la 3 000 la 4 500 lei, cu confiscarea mărfii.

PUBLICITATE