La Slobozia-Vărăncău oamenii „au luptat” cu inundațiile și incendiile

0
645

Au luptat cu inundațiile, incendiile și s-au implicat în lichidarea consecințelor unui accident rutier. Mai mulți localnici din satul Slobozia-Vărăncău au participat în cadrul unui exercițiu de simulare a situațiilor excepționale.  Activitatea a fost una utilă, mai ales că localitatea este situată într-o zonă cu risc sporit de inundații, atît pentru faptul că se află pe malul rîului Nistru, dar și pentru că satul este amplasat la poalele dealului, unde din cauza ploilor  se acumulează o cantitate mare de apă ce prezintă pericol pentru săteni. În cadrul aplicațiilor oamenii s-au implicat la  salvarea copiilor din grădinița inundată, evacuarea apei, construcția digurilor de protecție, stingerea incendiilor și evacuarea sinistraților în locuri sigure. Persoanele care au fost implicate în accident și incendiu au primit îngrijirile necesare și au fost transportate la punctul de cazare a sinistraților.

Pentru asigurarea bunei desfășurări a exercițiului, primarul localității, Petru Boțoc, cu susținerea agenților economici din localitate, a pus la dispoziția echipelor de salvare atît echipamentul cât și tehnica necesară. Prezent la aplicația în domeniul protecției civile din satul Slobozia-Vărăncău, președintele raionului, Ghenadie Muntean, a apreciat nivelul de pregătire a formațiunilor implicate  în exercițiu.

Potrivit reprezentanților DSE Soroca, Igor Birghidin, șef adjunct și Eugeniu Goga, specialist PC,  exercițiile de simulare a situațiilor excepționale au demonstrat capacităţile formaţiunilor şi autorităţilor locale de a reacţiona promt şi a interveni rapid la lichidarea consecinţelor unor situaţii de risc  şi salvare a vieţii cetăţenilor din localitate. Următoarea aplicaţie va avea loc în primăria comunei Bulboci. Astfel de aplicaţii se desfăşoară în primării o dată la patru ani.

PUBLICITATE