Meșteri populari din întreaga țară și-au expus lucrările la Tîrgul „La Nistru la Mărgioară”

0
378

Sorocenii au avut parte de o sărbătoare deosebită astăzi, doritorii au vizitat Tîrgul Meşterilor Populari „La Nistru la Mărgioară”, desfășurat  la cea de-a VII- ediţie și au participat la „Ziua Naţională a Portului Popular”, care se desfășoară pentru a treia oară La Soroca. Evenimentul a început Piața Libertății, unde toți cei prezenți s-au prins într-o horă a neamului, care a  continuat cu o paradă a portului popular spre cetate.

Potrivit șefului Secției Cultură și Turism, Grigore Bucătaru, meșteri populari din întreaga țară au venit la târg să-și prezinte îndeletnicirile. De la lucrări confecționate din fibre vegetale, pînă la obiecte din ceramică, sticlă, lemn, costume naționale,  prosoape și jucării, toate au atras privirile vizitatorilor. Evenimentele organizate la Soroca au ca obiectiv promovarea portului popular naţional, a meşteşugurilor artistice și a meșterilor populari care practică aceste îndeletniciri.

Prezent la eveniment președintele raionului, Ghenadie Muntean, a apreciat organizarea sărbătorii, menționând totodată că astfel, cei prezenți au posibilitatea să cunoască mai îndeaproape tradițiile străvechi și portul popular.  Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută pe  parcursul zilei de mai multe colective artistice din raion. Evenimentele au fost organizate  de Consiliul raional și Secția Cultură și Turism Soroca.

PUBLICITATE